понеділок, 14 лютого 2022 р.

Відділ поліції оприлюднив тижневий звіт: У Токмаці - випадок самогубства

У період з 31.01.2022 по 06.02.2022 до Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області та підпорядкованих відділень поліції надійшло 490 заяв і повідомлень від громадян, із яких 29 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР), - повідомляє пресслужба райвідділу поліції.

Зокрема, зафіксовано:

- 4 факти самогубства. Слідчим відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) з позначкою - самогубство. Ведуться досудові розслідування. 

Так, 2 лютого до відділення поліції № 3 (м. Токмак) Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що біля багатоповерхового будинку лежить чоловік без ознак життя. По приїзду на місце події слідчо-оперативна група встановила, що місцевий мешканець 1994 року народження покінчив життя самогубством вистрибнувши з вікна власної квартири, розташованої на четвертому поверсі. Правоохоронці з’ясували, що за життя померлий страждав на психічні розлади та неодноразово виказував наміри укоротити собі вік.

Цього ж дня до відділення поліції № 1 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області зі служби «102» надійшло повідомлення про самогубство. На місці події слідчо-оперативна група встановила, що 67-річний житель міста Гуляйполе за життя страждав на психічні розлади та мав 2 лютого їхати на лікування до психіатричної лікарні. Загиблий неодноразово виказував наміри покінчити життя самогубством. Напередодні чоловік сказав дружині, що пішов до сестри, а зранку зайшовши в сінник вона побачила його повішеним на перекладині.

За даними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) з позначкою - самогубство. Триває перевірка. 

- 17 фактів крадіжок. Слідчими відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1, ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Тривають досудові розслідування. Так, 31 січня до відділенні поліції № 4 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся 32-річний мешканець міста Оріхів із заявою про крадіжку майна. По приїду на місце події слідчо-оперативна група встановила, що у період з 20:00 години 24 січня по 08:00 годину 31 січня з коморного приміщення багатоповерхового будинку шляхом підбору ключа невідома особа викрала перфоратор та металеву штангу вагою близько 80 кг.. В ході проведення першочергових слідчих дій працівники сектору кримінальної поліції встановили осіб що скоїли злочин. Ними виявились місцеві мешканці 1974 та 1973 років народження. Чоловіки здійснили крадіжку з метою власного збагачення, так як обидва фігуранти не працюють. Речові докази вилучені та направлені до експертної установи.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Вирішується питання про вручення фігурантам повідомлення про підозру. Тривають слідчі дії.

Також, 6 лютого до відділенні поліції № 4 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся 73-річний мешканець міста Оріхів із заявою про крадіжку майна. Пенсіонер повідомив, що в період часу з 13:00 години 5 лютого по 09:00 годину 6 лютого з території його дачного подвір’я невідома особа скоїла крадіжку електродвигуна потужністю 4 кВт.. В ході проведення першочергових слідчих дій працівники сектору кримінальної поліції встановили особу крадія. Ним виявився 41-річний мешканець міста Оріхів, безробітний, раніше не засуджений. 

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Вирішується питання про вручення фігурантам повідомлення про підозру. Тривають слідчі дії.

- 3 факти шахрайства. Слідчими відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Ведуться досудові розслідування. 

- 2 факти нанесення тілесних ушкоджень. Слідчими відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Ведуться досудові розслідування. 

Один з випадків стався у селі Новоукраїнка Більмацької об’єднаної територіальної громади Пологівського району. Так, 4 лютого о 09:15 до відділення поліції № 2 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області зі служби «102» надійшло повідомлення про побиття батьками 18-річної місцевої жительки . В ході проведення перевірки слідчо-оперативна група встановила, що потерпіла є ученицею Гуляйпільської спеціалізованої школи-інтернату, страждає на психічні розлади та знаходиться на обліку у лікаря-психіатра. На даний час проживає з матір’ю 1986 року народження. На момент прибуття правоохоронців дівчина мала тілесні ушкодження у вигляді синця на лівому передпліччі та синці на правому стегні, пояснити походження яких вона не змогла у зв’язку з розумовою відсталістю. Зі слів матері, вказані ушкодження потерпіла завдала собі сама та безпідставно звинувачує її у цьому. Жінка пояснює, що примушує доньку приймати ліки, на фоні чого у них склалися неприязні відносини і донька вирішила таким чином помститися.

 За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Проводиться перевірка.

- 1 факт хуліганства. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Ведеться досудове розслідування.

2 лютого об 11:42 годині до відділення поліції № 1 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області по спецлінії «102» від 46-річного мешканця міста Гуляйполе надійшло повідомлення про те, що місцевий житель 1972 року народження зайшов до робочого кабінету, висловлюючись нецензурною лайкою, зірвав нараду та облив його пивом. Працівники поліції доставили правопорушника в приміщення відділення поліції № 1 Пологівського районного відділу поліції, де він був опитаний та відпущений.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). 3 лютого фігуранту вручено повідомлення про підозру та обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт. Тривають слідчі дії.

- 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом. Слідчими відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1, ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Ведеться досудове розслідування. Так, 6 лютого о 07:11 до відділення поліції №2 Пологівського районного відділу поліції зі служби «102» від 41-річного мешканця смт.Кам’янка надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом. По приїзду на місце події слідчо-оперативна група встановила, що автомобіль «ВАЗ-2121» належить Камь’янському лісництву Пологівського ЛМГ. Чоловік залишив транспортний засіб на подвір’ї свого домоволодіння, ключі знаходились в замку запалювання, в салоні знаходились документи на автомобіль та водійське посвідчення на ім’я заявника. В період часу з 23:00 години 5 лютого до 07:00 години 6 лютого невідома особа шляхом вільного доступу незаконно заволоділа даним транспортним засобом. В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники сектору кримінальної поліції та працівники сектору поліцейської діяльності № 1 відділення поліції №2 Пологівського РВП виявили автомобіль за 50 кілометрів від місця скоєння злочину, схований у гаражному приміщенні нежилого домоволодіння в селі Вишнювате Розівської об’єднаної територіальної громади. Правоохоронці встановили, що кримінальне правопорушення скоїв місцевий мешканець 1990 року народження, безробітний, раніше не засуджений. Чоловік пояснив, що автівка йому знадобилась щоб доїхати додому. Транспортний засіб вилучено та доставлено до відділення поліції № 2 Пологівського районного відділу поліції. 

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Вирішується питання про вручення фігуранту повідомлення про підозру. Триває досудове розслідування.

-1 факт злочину проти безпеки руху та експлуатації транспорту. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.276 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту). Ведеться досудове розслідування.

Крім цього, протягом звітного періоду слідчими оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення 16 особам. До суду з обвинувальним актом скеровано 25 кримінальних проваджень. 

Також працівниками відділу поліції за вказаний період виявлено 304 адміністративних правопорушень, по яким складено адміністративні протоколи, а саме: по лінії безпеки дорожнього руху – 260 протоколів, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 44 адміністративних протоколів.

Зокрема слід вказати, що за вищевказаний період поліцейськими складено 11 адміністративних протоколів за ознаками ст.130 КУпАП на 11 осіб, що керували транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння; 47 протоколів за ознаками ст. 178 КУпАП на 47 осіб, які розпивали пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої у заборонених законом місцях; 24 протоколи за ознаками ст. 175-1 КУпАП на 24 особи, які курили тютюнові вироби у заборонених місцях; 5 протоколів за ознаками ч.1 ст. 44-3 КУпАП на 5 фізичних осіб-підприємців за недотримання карантинних обмежень; 8 протоколів за ознаками ст. 173-2 КУпАП на 8 осіб за вчинення насильства в сім’ї; 1 протокол за ознаками ст. 184 КУпАП на 1 особу за невиконання батьківських обов’язків; 5 протоколів за ознаками ст. 156 КУпАП на 5 осіб за порушення правил торгівлі акцизними товарами.

Пологівський відділ поліції нагадує мешканцям району про дотримання карантинних обмежень встановлених Кабінетом Міністрів України. Детально ознайомитися з обмеженнями зручно в інфографіці ВР України. Бережіть себе та своїх близьких!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.