пʼятницю, 28 травня 2021 р.

Токмацька "швидка" отримає новий спецавтомобіль

У «Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулось вручення 26 спецавтомобілів, один з яких направлять у Токмак.

Авто отримали від Міністерства охорони здоров’я України в рамках «Програми розвитку системи екстреної медичної допомоги у 2020 році». Вони будуть передані до структурних підрозділів, а також для заміни автомобілів, що знаходяться у позичці, а саме: Мелітополь, Бердянськ, Токмак, Вільнянськ, Енергодар, Дніпрорудний, Михайлівка, Якимівка, Приазовське, Кирилівка, Приморськ та Запоріжжя.

Всього Центр отримав 19 авто на базі Citroen Jumper (17 типу В та 2 типу С) та 7 авто на базі Renault Master. Кожен автомобіль обладнаний сучасною медичною апаратурою відповідно до європейських стандартів. В автомобілі передбачено усе необхідне обладнання для надання екстреної медичної допомоги хворим та постраждалим як на місці пригоди, так і під час транспортування до лікувального закладу на будь-яку відстань. 

Наявність сучасної апаратури, а саме дефібрилятора, електрокардіографа (з функцією передачі сигналу на відстань), апарату для кисневої підтримки, апарату для дозованої подачі лікарських засобів та пристрою для підігріву розчинів дозволить значно покращити рівень діагностики та надання медичної допомоги у будь-якому районі області. А 2 спеціалізованих автомобіля типу С можна назвати надсучасною «реанімацією на колесах». У цих автомобілях додатково є апарати ШВЛ, що можна застосовувати як у дорослих, так і у дітей, а також додатково встановлені гідропневматичні ноші, які дозволяють максимально безпечно транспортувати важких пацієнтів на далеку відстань.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.