четвер, 13 травня 2021 р.

У Пологах більше не приймають пологи. Токмак готовий виручити сусідів!

Пологове відділення Пологівської лікарні більше не приймає породіль. Пацієнток скеровують до сусідніх Токмака, Оріхова, Запоріжжя. Медпрацівники, які ще працюють будуть звільнені, а вагітні шукатимуть лікарні деінде. Про це повідомляє пологівська газета «Районка».

Причина всьому – звільнення лікарів і брак лікарських кадрів. Газета цитує головлікаря Пологівської БЛІЛ Романа Кравченка:

«Через відсутність таких лікарів, медперсонал пологового не може сьогодні приймати навіть звичайні пологи. Не можливо передбачити ускладнення, які можуть виникнути в процесі. Ризикувати життям жінок, що бажають народити у нашій лікарні, ми не готові, тому вимушено скеровуємо пологівчанок народжувати до лікарень сусідніх міст - Токмаку, Оріхова чи до Запоріжжя. Гінекологічне відділення, як варіант, приєднаємо до хірургії».

Варто зазначити, що у новоствореному Пологівському районі було визначено дві лікарні вторинної ланки – Пологівська і Токмацька. 

Тож ще раніше пологові відділення закрились у Гуляйполі, Більмаку, Розівці, а з закриттям Пологівського фактично весь північно-східний край області опинився без відповідних послуг. Добре, що є у районі Токмацька лікарня.

Чи готові тут надати допомогу?

За словами директора КП «Токмацька БЛІЛ», депутата обласної ради Віталія Пасєвіна, у токмацькій лікарні також трапляються труднощі кадрового характеру, як і у колег з інших лікарень. Але пологове відділення у Токмаці діє, кваліфікований персонал збережено – тож тут готові приймати пацієнток з сусідніх громад.

І до речі, вже не перший рік народжувати до Токмака приїздять породілі з Чернігівки, Василівського району, Михайлівки, Великої Білозерки.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.