четвер, 20 травня 2021 р.

Громадський бюджет: Токмацька міськрада запрошує активних громадян у Координаційну раду

Фінансове Управління Токмацької міської ради запрошує громадськість подавати свої кандидатури на членство в Координаційній ради з питань впровадження громадського бюджету в Токмацькій територіальній громаді.  Зацікавленим особам необхідно заповнити заяву згідно встановленої Положенням форми (додається) та надіслати до 15 червня (включно) на ел. адресу tkgadmin@ukr.net з темою листа «Координаційна рада».

Про це повідомляє офіційний сайт Токмацької міської ради

Члени Координаційної ради від громадськості будуть обиратись шляхом рейтингового голосування на зборах з-поміж кандидатів, які подали до Уповноваженого органу з питань громадського бюджету заяву. Про час та місце зборів буде повідомлено на сайті, а також розіслано запрошення всім кандидатам індивідуально.

Для довідки:

Координаційна рада – робочий орган, який створюється розпорядженням міського голови, члени якого координують виконання основних заходів, завдань щодо впровадження та функціонування громадського бюджету, визначеним цим Положенням.

Основними завданнями Координаційної ради є:

- здійснення попереднього розгляду Координаційною радою усіх поданих проєктів на предмет відповідності вимогам, затвердженим цим Положенням протягом 5 робочих днів з дня завершення подання проектів;

- розподіл проаналізованих проєктів між відповідними структурним підрозділам Токмацької міської ради для здійснення їх оцінки;

- здійснення діяльності щодо загальної організації та супроводження громадського бюджету до формування рейтингу проєктів. 

- затвердження результатів голосування, базуючись на результатах автоматизованої системи підрахунку електронної системи «Громадський бюджет»;

- сприяння у забезпеченні інформаційної та організаційної підтримки авторів проєктів;

- розгляд спірних ситуацій, що виникають у процесі реалізації громадського бюджету;

- сприяння у проведенні експертизи проєктів перед винесенням на голосування;

- здійснення інших завдань, що сприятимуть реалізації громадського бюджету.

- координування процесу здійснення та функціонування громадського бюджету;

- затвердження проєктів, які допускаються та не допускаються до голосування;

- забезпечення дотримання вимог цього Положення.

До складу Координаційної ради можуть входити фахівці виконавчих органів міської ради (не менше 3 осіб), представники громадськості (не менше 3 осіб), депутати міської ради або їх представники (не менше 3 осіб). За потреби до Координаційної ради можуть бути долучені незалежні експерти, діяльність яких стосується сфери реалізації поданих на розгляд проєктів. Строк повноважень Координаційної ради становить 2 роки.

Дізнатись більше про повноваження Координаційної ради можна в Положенні про громадський бюджет в Токмацькій ТГ (на сайті місьради).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.