понеділок, 18 січня 2021 р.

Рятувальники ДСНС наполегливо рекомендують в умовах карантинних обмежень відмовитись від масових скупчень та проведення обряду в відкритих водоймах

Шановні громадяни!

Напередодні свята Водохреще рятувальники ДСНС наполегливо рекомендують в умовах карантинних обмежень відмовитись від масових скупчень та проведення обряду в відкритих водоймах. Якщо все ж зважилися на такий крок, нагадуємо про дотримання правил безпеки в зимовий період.

Пам’ятайте, не припустимим є купання в необладнаних для цього місцях та з неперевіреним дном. Не можна розпочинати Хрещенські заходи в невизначених місцях, де відсутні додатково облаштовані пости, на яких здійснюють чергування медики, фахівці ДСНС та комунальні служби. При груповому купанні кількість людей, що перебуває у воді, не повинна перевищувати трьох осіб. Не допускайте купання дітей без нагляду батьків чи інших дорослих.

Перед тим, як прийняти рішення зануритися в крижану воду, обов’язково треба проконсультуватися з лікарем щодо стану власного здоров’я. І якщо він виявить протипоказання, то краще утриматися від традиційних купань.

Ні в якому разі не купайтеся в стані алкогольного сп'яніння! Намагайтесь уникнути переохолодження! Бережіть своє здоров’я та життя!

Також усім відвідувачам хрещенської купелі необхідно знати: в ополонці дозволяється бути всього декілька секунд – зазвичай не більше трьох, – потім потрібно перевдягнутися у теплий одяг і піти в тепле приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом.

Нехай зимові свята залишать по собі лише світлі та теплі спогади! Рятувальники бажають безпечних свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.