неділя, 24 січня 2021 р.

Витрати на електроенергію планують компенсувати споживачам, які постраждали від скасування пільг на електроенергію

Кабінет міністрів планує виділити 1,4 млрд грн з держбюджету на компенсацію скасування пільгового тарифу споживачам, які використовують електроенергію для опалення.

Відповідний проект розпорядження, підготовлений Міністерством соціальної політики, оприлюднила Федерація профспілок України.

Згідно з проектом, планується компенсувати витрати на електроенергію в першому кварталі 2021 року тим споживачам, які постраждали від скасування пільг на електроенергію, за винятком одержувачів житлових субсидій.

Зокрема, компенсація можлива тим громадянам, чиє житло обладнано електроопалювальним обладнанням і станом на 31 грудня 2020 року вони мали право на знижену ціну на електрику (в тому числі в сільській місцевості).

Також на компенсацію можуть розраховувати ті, хто проживає в багатоквартирних і не газифікованих будинках, в яких відсутнє або не функціонує центральне опалення.

Компенсацію отримають також багатодітні, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, яким уряд також скасував пільговий тариф на електроенергію.

У проекті постанови зазначено, що кошти компенсації будуть передані постачальнику послуг, і гроші будуть використані як оплата за спожиту в першому кварталі електроенергію.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.