пʼятниця, 22 січня 2021 р.

Токмачани «проти» необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні

22 січня, у День соборності України, близько 50-ти токмачан понад 30-ти тисячного міста зібралися біля будівлі Токмацької міської ради (вул. Центральна, 45) на протестну акцію, в якій вимагають, щонайменше, повернути старі тарифи на комунальні послуги та відкликати законопроєкт №3613. (ВІДЕО)

Нові тарифи на газ, розподіл газу, електроенергію та опалення затвердили напередодні Нового року, а 1 січня вони набрали чинності.

Мітингувальники скаржаться, що деякі тарифи зросли чи не удвічі, тому вони вимагають в урядовців скасувати постанову №1325, яка підвищує вартість електроенергії для населення.

Також закликають президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, керівництво "Нафтогазу" та НКРЕКП ініціювати реальне зменшення тарифів на газ та його розподілення.

Водночас, за їх вимогою, РНБО має "невідкладно розглянути та ініціювати повернення у власність місцевих громад газотранспортних та газорозподільчих мереж на їхній території, які наразі перебувають в користуванні приватних акціонерних компаній, які в інтересах своїх власників-олігархів обдирають споживачів".

Також серед вимог протестувальників — відкликати законопроєкт №3613, який, за словами мітингувальників, передбачає, що за борги за комуналку можна буде забрати житло, авто, накласти великі штрафи та заборонити виїжджати за кордон.

Токмачани ініціювали збір підписів по всій Токмацькій міській територіальній громаді зі своїми вимогами до київських посадовців, а підбивати підсумки своєї роботи вони будуть щосуботи, починаючи з 30 січня, об 11:00 годині та запрошують містян долучитися до акції.

До мітингувальників ніхто з органів місцевої влади не підгодив,окрім двох депутатів Токмацької міської ради. 

Політичного підтексту у цій акції нами не зафіксовано…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.