середа, 13 січня 2021 р.

Буде запропоновано тимчасово встановити ціну на газ 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 13 січня 2021 року

Прем’єр-міністр: Буде запропоновано тимчасово встановити ціну на газ 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів

Глава Уряду доручив Міністерству енергетики, Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерству юстиції та іншим центральним органам виконавчої влади невідкладно підготувати проект постанови про запровадження державного регулювання ціни на газ на період дії карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону.

Ігор Петрашко: Уряд підтримав національних виробників галузі виноградарства та виноробства

Сьогодні, 13 січня, Уряд здійснив ще один важливий крок з імплементації дорожньої карти щодо розвитку виноградарства та виноробства, підтримки національних виробників, боротьби з фальсифікатом та підвищення якості продукції.

Рішенням Уряду врегульовано питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції і приведення їх опису у відповідність до Податкового кодексу. 

Всеукраїнська школа онлайн: майже 8 млн взаємодій з платформою з різних країн світу

За час роботи Всеукраїнської школи онлайн із платформою було зафіксовано 7 мільйонів 947 тисяч 351 взаємодія. Про це свідчить статистика відвідування офіційного сайту e-school.net.ua.

Уряд удосконалив законодавство у сфері насінництва та розсадництва

Законопроект передбачає: запровадити категорії садивного матеріалу (плодових, ягідних, горіхоплідних культур, винограду та хмелю); спростити процедуру сертифікації садивного матеріалу; спростити ввезення та використання садивного матеріалу сортів, зареєстрованих у інших країнах; удосконалити ведення окремих реєстрів у галузі насінництва та розсадництва.

Затверджено Схему посадових окладів держслужбовців на 2021 рік

Зокрема, підвищено рівень посадового окладу для спеціалістів категорії В3 на рівні районів, районів у містах, містах обласного значення, оскільки він не відповідав вимогам чинного законодавства. Відтепер він дорівнює двом прожитковим мінімумам. Для решти державних службовців умови оплати праці зберігаються  і гарантується  їх розмір на рівні вересня 2020 року.

Прийнято постанову про затвердження Критеріїв оцінки допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання у вугільній галузі

Постанова визначає критерії оцінки допустимості державної допомоги, яка надається суб’єктам господарювання у вугільній галузі  на такі цілі: закриття (ліквідацію) вугледобувних підприємств або їх відокремлених підрозділів; покриття виняткових витрат; забезпечення доступу до запасів вугілля; заходи з технічного переоснащення та модернізації вугледобувних підприємств; покриття поточних витрат.

Уряд дозволив Ківерцівському НПП «Цуманська пуща» розпочати оформлення документів на земельні ділянки

Рішенням надається дозвіл на передачу 1 606 гектарів земель Ківерцівському НПП «Цуманська пуща». Це дозволить парку розробити документи на відведення земельних ділянок та в подальшому оформити їх у постійне користування.

МОН пропонує для громадського обговорення проект Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти

З метою реалізації Державного стандарту базової середньої освіти МОН розробило проект Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти.

Збільшено посадові оклади працівників УЦОЯО – рішення Уряду

Згідно з документом місячні посадові оклади працівників Українського центру оцінювання якості освіти порівняно з минулим роком збільшаться в 1,2 раза, в регіональних центрах – в 1,5 раза. Найменування посад відповідатимуть нормам законодавства.

Сергій Шкарлет: Дистанційне навчання не зможе повністю замінити очну форму

Сергій Шкарлет зазначив, що на І квартал 2021 року передбачено аудит використання коштів субвенцій, головним розпорядником яких є МОН. Зокрема, йдеться про аудит субвенції «Нова українська школа», що буде проводити Рахункова палата України.

Украерорух планує досягти 3,4 млрд грн чистого доходу у 2021-му, - Владислав Криклій

Уряд затвердив фінансовий план Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украероруху) на 2021 рік. Згідно з ним, підприємство планує отримати 3,4 млрд грн чистого доходу від реалізації продукції та 4,1 млн грн чистого прибутку.

Допомога по вагітності та пологах нараховується і виплачується однією сумою

Допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої заробітної плати надається працюючим жінкам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період декретної відпустки.

Підставою для призначення такої допомоги є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку.

Кошти для виплати допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій найближчим часом надійдуть на рахунки всіх отримувачів

Міністерством соціальної політики на початку тижня профінансовано регіональні органи соціального захисту населення відповідно до поданих заявок щодо потреби у коштах для виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій за січень 2021 року.

Паліативну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій надають понад 480 медичних закладів, - НСЗУ

Найбільше закладів, що надають паліативну медичну допомогу, є у Львівській області - 41, Дніпропетровській - 33 та Харківській - 25.

В Україні, за оцінкою Українського центру суспільних даних, паліативної допомоги потребують понад 320 тисяч пацієнтів. Також супроводу та підтримки потребують члени їхніх родин.

Ігор Петрашко: Завдяки “промисловому безвізу” Україна стане майданчиком для світових виробництв

З “промисловим безвізом” українські виробники та експортери зможуть маркувати свою продукцію європейським знаком відповідності (СЕ) та вільно продавати її на ринку ЄС без додаткової сертифікації.

Наразі вже проведено 15 онлайн-засідань місії з питань “промислового безвізу”. У цьому році місія відновить свою роботу 15 січня.

Затверджено Каталог типових посад державної служби

Наказом НАДС № 246-20 затверджено Каталог типових посад державної служби і критерії віднесення до таких посад. Документ визначає перелік сімей та рівні посад, містить їх опис та інші критерії, що допоможуть провести класифікацію різних посад держслужби.

З нового року програмою “5-7-9” може користуватись і середній бізнес, - Ігор Петрашко

У кінці 2020 року програма “5-7-9” була ще більше вдосконалена під потреби бізнесу. Зокрема, було підвищено максимальний рівень річного доходу до еквіваленту 20 млн євро.

Ігор Петрашко розповів про дієвість програм підтримки бізнесу на час карантину

За програмою “Допомога ФОПам і працівникам - 8000 грн” звернулося понад 480 тисяч людей. До нового року виплачено 3,6 млрд грн. Тобто близько 455 тисяч людей отримали допомогу ще до нового року. Близько 25 тисяч людей подались в останні дні старого року, тому враховуючи, що почався новий бюджетний рік, вони отримають по 8 тисяч гривень у цьому році протягом короткого періоду часу.

Енергоаудиторам надаються консультації щодо роботи в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва

Держенергоефективності рекомендує енергоаудиторам ознайомитися із тренінгом, щоб опанувати процес виготовлення та реєстрації енергетичного сертифіката: https://youtu.be/XCF5dGXjKlc; користуватися чатом в мережі Telegram для швидкої комунікації із фахівцями системи: https://t.me/edessb_ee; ознайомитися із відповідями на поширені запитання про систему; консультуватися із фахівцями Держенергоефективності за тел.: (044) 558-47-68.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 13 січня в Україні зафіксовано 6409 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 187, медпрацівників – 367). Кількість активних хворих - 283 754 особи.

www.kmu.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.