вівторок, 21 червня 2022 р.

Коза-партизанка, або Як коза окупантів обстріляла (Бувальщина)

Жила-була собі коза. У Кінських Роздорах жила. Причому це була бойова коза, тільки вона про це ще не знала, до пори до часу.

Жила собі, пощипувала травичку і давала періодично молока. Власне, таких кіз по області нашій - сотні. Лишень це раніше здавалося, що всі вони однакові. Але у скрутні та буремні часи якраз і виясняється: що воно за коза, або що то за козел!

Скрутні часи настали у лютому, коли у Кінські Роздори приїхали зелені істоти з далекої країни. Як  та країна називалася наша кізонька не знала, вона ж у школі не вчилася. Чула тільки, що сусіди називали ту країну Козлостаном, бо раніше наш народ думав, що там нормальні люди живуть, а виявилося, що не зовсім...

Стрімкі події, що розвивалися далі на півдні нашого славного козацького краю,  змусили і нашу кізоньку з казкового трав'янисто-молочного життя одразу  опинитися у вирі жорстоких окупаційних реалій.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України у тимчасово окупованому селі Кінські Роздори Пологівського району Запорізької області у приміщенні місцевої лікарні розмістились близько 40 військових окупаційної армії. З метою «кругової охорони», вони розосередили по периметру лікарні вибухові пристрої у вигляді «розтяжок». Після цього з території одного із прилеглих господарств зайшла коза. В результаті хаотичного руху тварина «знешкодила» декілька гранат. Внаслідок ланцюгового спрацювання боєприпасів кілька рашистів отримали поранення різного ступеню тяжкості. Про це повідомляє ГУР у своєму офіційному повідомленні.

Тут, власне, бувальщині нашій настало те, що має бути окупаційним військам.

Кінець.

Автор - Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.