суботу, 11 червня 2022 р.

Російські окупанти хочуть підкупити токмачан. Недорого, в рублях

У Токмаці рашисти намагаються підкупити місцевих жителів і збирають їхні дані. По чому пробують підкупити? Не дорого. В рублях - 10 тисяч. 

Токмачанам пропонують подати заяви на отримання одноразової фінансової допомоги у розмірі 10 тисяч рублів. Разом з цим є вимога надати копії своїх паспорта, ідентифікаційного коду та пенсійного свідоцтва.

Не зрозуміло: від чийого імені роздають бланки заяв? Кому подається заява, у яку організацію – не вказано. Схоже, ініціатори бояться назвати себе.

Очевидно одне: рашисти прийшли на нашу землю наводити свої порядки, а  побачивши, що їм тут зовсім не раді, заблокували гуманітарні коридори з неокупованої частини області, доставку продуктів, грошей. Вони створили гуманітарну катастрофу та жахливе життя, а тих, хто впав духом, намагаються підкупити нікчемними подачками.

Ми всі виховані на славній історії Великої Вітчизняної війни, пам’ятаємо про героїчний спротив токмачан під час окупації нашої землі у 1941-43 роках. Були тоді факти, коли місцеві жителі прислуговували окупантам та брали їхні подачки, але то були одиниці. А більшість, зберігаючи честь і гордість, чинила спротив. Згадаймо підпільників і партизанів Щаву, Акулова, Буркута. І нині є сміливці, які розповсюдили днями патріотичні листівки на «Ріжку» і на «Кузні».

Як часто буває, ми бачимо, що ті, хто найбільше розповідали про героїчний спротив нашого народу, першими ж побігли лизати чоботи окупантам (власне як і всі брехливі політруки, замполіти і парторги).

Будьмо достойними наших дідів, не схиляймо голови перед окупантами, що руйнують наше життя!

А розв’язана путінською росією війна, всі ці нелюдські знущання російських фашистів, бумерангом вдарять по них самих. 

За нами правда. З нами Бог!

Віталій Голод.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.