неділю, 26 червня 2022 р.

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 26.06.2022

Захисники Запорізького краю утримують рубежі та захищають нашу землю від російських окупантів. На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні наших військ. 

Як повідомляє ЗОВА, 25 червня ворог здійснив 41 обстріл позицій українських захисників, застосовуючи при цьому реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районах населених пунктів ПРИМОРСЬКЕ, КАМ’ЯНСЬКЕ. Надійшло 9 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1039 людей, з них 257 – діти.

За даними української розвідки, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни продовжують чинити злочини, пов’язані з майном громадян України. Окупанти нахабно розміщують свій особовий склад у квартирах тих людей, котрі виїхали із окупації на підконтрольну Україні територію.  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.