четвер, 2 червня 2022 р.

ІНФОРМАЦІЙНО-БОЙОВЕ ЗВЕДЕННЯ СИЛ ОБОРОНИ (ЗАПОРІЗЬКИЙ НАПРЯМОК) за 01.06.2022

Станом на 23.00 01 червня оперативна обстановка на південно-східному напрямку без суттєвих змін. Підрозділи Сил оборони продовжують тримати рубежі та боронити нашу землю.

Активних бойових дій російські окупанти не проводили. Ворог продовжує вести передислокацію своєї техніки та зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні просування наших військ. Проводив інженерні роботи з удосконалення фортифікаційних споруд на лініях оборони.
Разом з цим, противник вів повітряну розвідку та контрбатарейну боротьбу. Здійснював вогневе ураження наших позицій по всій лінії зіткнення.
Основні сили й засоби загарбники продовжують зосереджувати в районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області, нарощує сили та засоби в районі Василівки. На інших рубежах по лінії розмежування ведуться стримуючі дії, без особливостей.
Російські терористичні війська продовжують цинічно порушувати норми Міжнародного гуманітарного права та правила ведення війни. Рашисти здійснили прицільні обстріли із РСЗВ та мінометів по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах населених пунктів Успенівка, Червоне.
Крім цього, ворог обстрілював позиції підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння в районі населених пунктів:
Полтавка, Времівка, Малі Щербаки, Кам’янське, Преображенка, Щербаки, Ольгівське, Новоандріївка, Комишуваха, Успенівка, Темерівка, Васинівка, Червоне, Новоданилівка, Гуляйпільське, Староукраїнка, Платоновка.
На тимчасово зайнятих противником територіях продовжується проведення протиправних дій стосовно місцевого населення. Тривають заходи адміністративно-поліцейського режиму, посилено контррозвідувальний режим. Триває перешкоджання виїзду мирних жителів на територію, контрольовану українською владою.
Окупанти здійснюють залякування представників легітимних органів місцевої влади, установ та організацій, їх родин, з метою створення в зайнятих містах проросійських адміністрацій. Фіксуються випадки колаборації.
Також, ворог продовжує здійснювати інформаційно-психологічний вплив на громадян, розповсюджуючи брехливу ворожу пропаганду через захоплені ЗМІ, інформаційні бюлетені та телеграм-пабліки.
Окупанти за підтримки колаборантів на тимчасово зайнятих територіях нав’язують місцевим мешканця «нове свято, День росії» та поширюють таку інформацію через брехунів пропагандистів. Залучившись підтримкою колаборантів, рашисти покажуть картинку «щасливих» людей, до яких прийшов рускій мір, як звіт для внутрішньої аудиторії росії.
У Мелітополі окупанти розсилають з невідомих номерів телефонів смс-повідомлення містянам з якимись незрозумілими опитуваннями. Опитування про те, як мешканці ставляться до “окупаційної російської влади”, та як “ставилися до української” та чи притісняли російськомовних мешканців міста.
Такі “опитування” проводяться з метою ввести людей в оману. Ворог може використати дані тих, хто долучається до таких «акцій» для підготовки та проведення псевдореферендуму. Тож мелітопольців закликають утриматися від участі та не наражати себе зайвий раз на небезпеку.
НА ТЕРИТОРІЇ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ ТЕРОРИСТИЧНО-НАСИЛЬНИЦЬКІ ДІЇ З БОКУ РОСІЙСЬКИХ ЗЛОЧИНЦІВ ЩОДО ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ. ТАКІ ДІЇ ЗАОХОЧУЮТЬСЯ ЇХ ВІЙСЬКОВИМ КОМАНДУВАННЯМ.
В наслідок російських артилерійських обстрілів с. Кам’янське, Василівського району та с. Новоіванівка, Пологівського району отримали поранення різного ступеню тяжкості двоє жінок та чоловік.
Чергових російських артобстрілів зазнало місто Гуляйполе.
Внаслідок російських артилерійських ударів було зруйновано близько десяти будинків та споруд, інформації про постраждалих за попередніми даними немає.
РОСІЙСЬКІ ОКУПАНТИ ПРОДОВЖУЮТЬ ЧИНИТИ ВІЙСЬКОВІ ЗЛОЧИНИ ТА ВИКРАДАТИ ЛЮДЕЙ.
В с. Гусарка, Пологівського району та м. Пологи російські злочинці викрали двох чоловіків та жінку.
РОСІЙСЬКІ «ДИКУНИ» НА ТИМЧАСОВО ЗАЙНЯТИХ ТЕРИТОРІЯХ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗАЙМАТИСЯ МАРОДЕРСТВОМ.
В м. Пологи окупанти викрали два автомобілі «ВАЗ», які належать місцевому жителю.
Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують ведення оборонної операції, надають відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку.
Протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено:
- особового складу/ 20 осіб, 6 поранено;
- танків/ 1 од;
- БПЛА «Елерон»/ 1 од;
- бойових броньованих машин/ 4 од;
- автомобільної техніки/ 2 од;
- мінометів/ 2 од.
Підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання, ведуть оборонні дії завдаючи втрат противнику по всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності.
Підрозділи Національної поліції продовжують виконувати завдання із забезпечення громадського порядку, здійснюють патрулювання та супроводження колон.
Підрозділи ДСНС перебувають в підвищеній готовності. На територіях, де тривають бої, після закінчення артобстрілів залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних подій, очищують місцевість від мін та вибухових предметів.
м. Запоріжжя продовжує жити в прифронтових умовах. Продовжують стабільно працювати комунальні служби, підприємства критичної інфраструктури.
Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (окрім м. Оріхів та м. Гуляйполе).
Продовжується направлення гуманітарних вантажів на окуповані території області. Військово-цивільна адміністрація збирає списки потреб та згідно з ними відправляє гуманітарні вантажі, щоб забезпечити жителів районів всім необхідним.
Шановні мешканці Запорізької області та м. Запоріжжя!
Українські військовослужбовці продовжують мужньо та майстерно стримувати навалу агресора, завдаючи йому втрат в живій силі та техніці щодня.
Ми українці, ми на своїй землі, землі наших славних предків та землі наших дітей!
Зберігаємо спокій! Готуємо місто Запоріжжя та область до оборони та знищення окупантів.
Просимо Вас бути свідомими того, що фото-відео оборонних споруд, військових об'єктів, інформація про переміщення техніки заборонені для поширення.
Не допомагайте ворожим та диверсійних силам орієнтуватися на наших рідних просторах.
Разом переможемо!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.