суботу, 13 листопада 2021 р.

ДЕПУТАТИ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВИДІЛИЛИ ЛІКАРНЯМ ДОДАТКОВІ КОШТИ НА БОРОТЬБУ З COVID-19

На позачерговій сесії Запорізької обласної ради перерозподілено кошти обласного бюджету і субвенцій на користь 24-х закладів охорони здоров’я I і II хвилі для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19. На підтримку медичних закладів виділили 14,4 млн грн. 

В тому числі: 11,3 млн грн – для забезпечення медичним обладнанням (інфузомати та кисневі концентратори), а також витратними матеріалами для ШВЛ закладів охорони здоров’я I і II хвилі; 2,8 млн грн – для виплати заробітних плат, доплат та надбавок для працівників закладів охорони здоров’я II хвилі; 240 тис грн – для виготовлення проєктно-кошторисної документації додаткового ліжкового фонду для закладів охорони здоров’я I і II хвилі.

За словами нашого депутата у облраді Віталія Пасєвіна, Токмацька БЛІЛ отримає на підтримку 300 тис. грн.

Депутати також перерозподілили 6,6 млн грн субвенції з Державного бюджету на закупівлю експрес-тестів для діагностики COVID – 19.

КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня» отримала офіційний дозвіл Запорізької обласної ради на використання  52 млн грн державної субвенції. На ці кошти до кінця року буде придбано  аппарат МРТ (40 млн грн) та  нова рентгенологічна установка (12 млн грн).

Ще 16,5 млн грн субвенції депутати скерували на забезпечення централізованої подачі кисню до ліжкового фонду закладів охорони здоров’я I і II хвилі.

Додаткові 20 мільйонів гривень на необхідне діагностичне обладнання для обласної клінічної лікарні було виділено з фондів народних депутатів України - Павла Мельника, Юлії Яцик, Євгена Шевченка. Під час позачергової сесії  відбувся розподіл цих коштів на заходи соціально-економічного розвитку регіону, повідомляє департамент культури та інформаційної політики ЗОДА.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.