пʼятницю, 19 листопада 2021 р.

Водопостачання у Молочанську буде поліпшено

Влітку Молочанськ потерпав від поганого водопостачання. У місті працювало лише дві артезіанські свердловини, причому на водонасосну станцію було підведено недостатнє електроживлення, через що й наявні свердловини не видавали своєї потужності.

Невдовзі ця свердловина запрацює

Протягом року стараннями місцевої влади та комунальників було відновлено роботу ще двох свердловин на північній околиці міста та на південній (на вул. Спартаківська). Водопостачання покращилося, але ще не скрізь. У водогоні за залізницею у районі плодорозсадника залишається низький тиск води. Також через низький тиск у багатоповерхових будинках "елеваторного" мікрорайону не завжди видавлює воду на верхні поверхи. Вихід знайшли такий: на околиці є стара законсервована артсвердловина, яку й планують запустити. 

Зараз до свердловини протягли труби та електроживлення. Потрібні також новий артезіанський насос, гідравлічна частина, пристрій управління і частотний перетворювач.

За підтримкою Молочанська міська рада звернулася до депутата обласної ради від нашого округу Віталія Пасєвіна. Він, відповідно, звернувся до обласної ради з клопотанням і надав перелік необхідних заходів на фінансування для покращення водопостачання у Молочанську та запуску свердловини. Відтак, за рахунок депутатського фонду виділена субвенція на придбання обладнання для свердловини для молочанського КП "Венеція" у сумі 127 тисяч гривень.

Тож тепер є надія, що ще одна свердловина запрацює та ситуація з водопостачанням вищеназваної частини Молочанська покращиться.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.