четвер, 18 листопада 2021 р.

Шахраї "спрацювали" 41 тисячу гривень у Оріхові

Незважаючи на постійне інформування населення  про «старі» і «нові» шахрайські схеми, громадяни продовжують власноруч віддавати аферистам свої заощадження. 

Як повідомляє пресслужба Пологівського райвідділу поліції, 15 листопада до відділення поліції № 4 (м. Оріхів) звернулась 77-річна жителька із заявою про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами. 

По прибуттю на місце події правоохоронці встановили, що до пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік, який представився лікарем з міста Запоріжжя та повідомив, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду. В результаті аварії жінка отримала значні тілесні ушкодження і потребує хірургічного втручання, для якого потрібні грошові кошти. Чоловік зазначив, що гроші потрібно передати слідчому поліцейському. Через деякий час до пенсіонерки завітав незнайомий чоловік, якому жінка віддала близько 41 тисячі гривень. Пізніше заявниця зателефонувала доньці та дізналася, що з нею все гаразд і в ніяке ДТП вона не потрапляла.

За даним фактом дізнавачем відділення поліції № 4 Пологівського районного відділу поліції відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Ведеться досудове розслідування.

Пологівський районний відділ поліції ГУНП в Запорізькій області вкотре закликає громадян бути обачними, не довіряти незнайомим та малознайомим особам, вчасно перевіряйте надану ними інформацію!!! Та якщо ж Ви або ваші родичі, друзі, знайомі все таки стали жертвами шахрайської схеми – негайно повідомляйте на службу «102» або звертайтесь до найближчого відділення поліції!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.