середу, 10 листопада 2021 р.

Хто допоможе музичній школі з вікнами?

Однією з найболючіших проблем у Токмацькій дитячий музичній школі є стан вікон. Більшість з дерев'яних рам розсохлися або й підгнили, зіяють дірами. Вони не тільки не тримають тепло, деякі вікна навіть не ризикують відкривати, бо потім не можливо буде знову закрити.

Перший металопластиковий склопакет кілька років тому з'явився у хореографічному класі саме через те, що жодне з вікон не відкривалося, важко було займатися у спеку, а після занять неможливо було провітрити приміщення. Те перше пластикове вікно подарувала учениця школи на зібрані власні гроші. Про це розповів директор ДМШ Сергій Локотков. 

Звісно, тут не сидять склавши руки, за кілька попередніх років катастрофічну ситуацію дещо виправили. У першу чергу, самі педагоги разом з батьками учнів та волонтерами у деяких класах встановили нові вікна. На вході до школи і у фойє за рахунок міського бюджету та при допомозі депутатів минулих скликань замінили великі вікна. Спонсорську допомогу з вікнами надавали Менонітський центр та Церква Христа.

Та все ж, ще чотири десятки вікон потребують заміни!

Напевно, найгірша ситуація у хоровому класі, де діряве вікно вже ніяк не утеплити і його просто оббили целофановою плівкою. І у коридорах вікна вже погано тримаються. І на сходовій кліті величезні вікна потріскалися, до них ледь можна дістатися, як змогли заклеїли скотчем тріщини у склі. А у  великій концертній залі з зовнішньої сторони взагалі на великих вікнах скла немає, вони вкриті залізом.

І як з цим бути?

"Нещодавно спілкувався з колегами зі Львівщини, так їхній музичній школі на ювілей з бюджету подарували... 12 мільйонів гривень на ремонти, - говорить Сергій Локотков. - Ми розуміємо, що у нашому місті таких можливостей нема. Але ми були б раді навіть невеликій допомозі".

Віталій ГОЛОД.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.