середа, 18 листопада 2020 р.

Радіймо за сусідів: У Мелітополі оновлять парк громадського транспорту

Міністерство інфраструктури спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та активною місцевою владою продовжує підготовку другої фази проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах. 

Попередньо визначено 18 міст-учасників проєкту: Запоріжжя, Мелітополь, Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква,  Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Цього разу проєкт «Міський громадський транспорт ІІ» включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів.

Перехід на екологічний транспорт передбачено чинною Національною транспортною стратегією України до 2030 року і стратегією розвитку автомобільної промисловості. Використання електричного громадського транспорту дозволить суттєво знизити рівень викидів у містах та максимально наблизить українську інфраструктуру до європейських стандартів.

Фінансову угоду з ЄІБ щодо впровадження проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» на суму 200 млн євро планується підписати вже наприкінці цього року. Орієнтовна загальна вартість проєкту складає понад 400 млн євро, на які планується придбати більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваї та близько 10 трамвайних вагонів. Також у рамках проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів.

За матеріалами Урядового порталу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.