вівторок, 10 листопада 2020 р.

Пропонується запровадити жорсткий карантин вихідного дня

За словами Максима Степанова, міністра охорони здоров’я України, через стрімке поширення коронавірусної хвороби в країні МОЗ ініціює посилення карантинних обмежень.

Зокрема, пропонується запровадити жорсткий карантин вихідного дня. Тобто в суботу та неділю будуть працювати лише продуктові магазини, аптеки (зокрема, ветеринарні), транспорт та автозаправки.

Заклади громадського харчування зможуть працювати виключно на виніс.

Міністерство рекомендує заборонити на вихідні дні роботу торгово-розважальних центрів, проведення розважальних заходів тощо.

Лише мінімізуючи контакти, можливо розірвати ланцюг передачі вірусу. 

Президент Володимир Зеленський вважає, що введення так званого "карантину вихідного дня" дозволить уповільнити зростання захворюваності коронавірусною хворобою СOVID-19 і отримати додатковий час для збільшення кількості ліжок для хворих.

Про це президент заявив 10 листопада в ході наради з представниками Кабміну і правоохоронних органів для контролю ситуації з поширенням і запобіганням коронавірусної інфекції, передає пресслужба глави держави.

Питання карантину вихідного дня буде винесено на найближче засідання Уряду в середу 11 листопада, повідомив Максим Степанов.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.