вівторок, 16 лютого 2021 р.

Про що говорили: Голова облдержадміністрації провів робочу зустрічі із журналістами області

16 лютого 2021 р. голова облдержадміністрації Олександр Старух під час робочої зустрічі із журналістською спільнотою нашого регіону повідомив про таке.

Про COVID-19. Зараз в області щоденно реєструється лише від двадцяти до ста нових випадків хвороби. Це суттєво менше, ніж у січні та грудні. Заповненість «ковідних» ліжок у регіоні тільки 16%, у той час, як, наприклад, на Івано-Франківщині – понад 70%, сьогодні майже 90 відсотків усіх ковідних ліжок регіону забезпечено киснем. Це дозволяє рятувати набагато більше життів наших земляків.

Про вакцинацію. Разом з усією Україною наша область активно готується до вакцинації. Вакцина буде надходити тільки через офіційні, державні канали. Щеплення робитимуть лише у спеціалізованих медичних закладах, безкоштовно та добровільно. Вакцину не можна буде купити в аптеці або в Інтернеті.

В нашій області вакцинацію проведуть 24 бригади медиків. Зараз усі вони проходять спеціальне навчання. Вже відомо, що перші щеплення зроблять лікарям, які приймають хворих на коронавірус. Далі настане черга мешканців інтернатів, працівників соціальних служб, поліцейських та рятувальників.

Протягом року також відкриються стаціонарні пункти вакцинації на базі поліклінік та лікарень.

Цього року триватиме програма Президента України «Велике будівництво». Головний принцип – спочатку завершити всі довгобуди і тільки потім братися за нове.

Перш за все, завершимо 6 шкіл, садочків та стадіон, які розпочали минулого року. Також маємо передати людям 9 оновлених приймальних відділень у лікарнях.

Також цього року обласна влада планує запустити 17 сільських амбулаторій.

Першими ластівками Великого будівництва-2021 стануть інфекційна лікарня у Мелітополі та дитсадок у Гуляйполі, що відкриються за кілька тижнів. А вже цієї п’ятниці стане відоме, які саме об’єкти цього року профінансує Державний фонд регіонального розвитку. Конкурсний відбір проведе Міністерство розвитку громад та територій.

Про запорізькі мости. Днями разом зі Службою автомобільних доріг побували на всіх локаціях будівельних робіт. Нові мости зростають прискореними темпами.

Очікується, що до кінця року буде відкрито другу гілку балкового мосту через Старий Дніпро, а роботи на мості між Хортицею та Лівим берегом вийдуть на фінішну пряму.

Про плани щодо розвитку Національного заповідника «Хортиця».

На жаль, за останні 10 років на Хортиці нічого не змінилося і нічого не було побудовано нового. Більш того, деякі історичні об'єкти починають руйнуватися. Наприклад, в Музеї історії Запорізького козацтва на даху утворилася величезна тріщина, на даний момент там ведуться ремонтні роботи. Останні 5 років Музей історії козацтва на Хортиці не працює.

Планується обладнати на острові велодоріжки, доріжки для пробіжок, а також відновити історичні об'єкти, серед яких і музей, і «Козацьке коло». Також концепція розвитку Хортиці передбачає, що вона повинна стати територією вихідного дня, куди будуть приїжджати люди з різних територій. Для цього необхідно розвинути інфраструктуру і зберегти історичні цінності.

Про перебіг адміністративно-територіальної реформи та майбутнє ліквідованих райдержадміністрацій.

На сьогодні в області сформовано 5 укрупнених районів, створено 67 громад. На місці ліквідованих адміністрацій планується залишити лише відокремлені підрозділи, що складатимуться з фахівців, які надають адміністративні послуги населенню. Це, зокрема, служби з прийому звернень громадян, надання соціальних послуг, архів тощо.

Наразі продовжується трансформація райдержадміністрацій, всіх центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів на місцях. Ця робота повністю завершиться наприкінці березня.

Керівник обласної адміністрації також наголосив, що змінювати документи людям ліквідованих районів не потрібно. Ситуація із укрупненням районів є аналогічною перейменуванню вулиць.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.