вівторок, 23 лютого 2021 р.

Офіс Президента відповів токмачанам з приводу питання високих тарифів

Ви пам’ятаєте, шановні токмачани, як щосуботи ми збиралися з вами та моїми колегами-депутатами Токмацької міської ради плюс депутатами Запорізької облради на мітинги з вимогою, м’яко кажучи, привести тарифи на енергоносії в правове русло. ВІДЕО.

Свою частину підписів, які ми разом з вами тоді збирали, я відправив, як і обіцяв, до Офісу Президента України:

«Шановний Володимире Олександровичу!

Токмачани вкрай стурбовані питанням підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні з 01 січня 2021 року.

Зокрема мова йде про газ та електричну енергію.

Питання тарифної політики особливо гостро стоїть в маленьких населених пунктах України, таких як, наприклад, місто Токмак з майже 30-ти тисячним населенням.

Відсутність роботи, мізерні соціальні виплати, заробітна плата та пенсія не на жарт стурбували населення нашої Токмацької міської територіальної громади Пологівського району Запорізької області.

Так, наприклад, пенсіонери, що проживають у власних будинках Токмаччини наразі просто мерзнуть, бо відрегулювали запальники своїх газових приладів на самий мінімум з метою економії – приміщення не прогрівається належним чином і люди потерпають, бо витрати по газу перевищують розмір їх доходів.

Кожної суботи мешканці нашої громади збираються на центральній площі міста з вимогою до Вас, як Гаранта Конституції, привести тарифи у правове русло, тобто – спочатку європейські доходи, а вже потім європейські ціни (тарифи).

Особисто на мій погляд – в період пандемії, потрясінь бізнесу через локдаун різко збільшені тарифи на газ та електричну енергію на початку поточного року додають соціального напруження у суспільстві.

Додаток: Чотири аркуші А4 з 246 підписами токмачан стосовно тарифного питання.

З повагою, В. Халамівський»


Сьогодні я отримав відповідь про те, що наше колективне звернення від 04.02.2021 року Офісом Президента 17.02.2021 року направлено до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про результати розгляду нам обіцяють повідомити…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.