вівторок, 9 лютого 2021 р.

Обговорення соціально важливих питань: Депутатів облради ознайомили з основними пріоритетами життєдіяльності нашої громади у 2021 році

8 лютого відбулася робоча зустріч секретаря Токмацької міської ради Віктора Загуменного з депутатами Запорізької обласної ради Юлією Корнієнко, Аскадом Ашурбековим, Віталієм Пасєвіним й Валерією Матвієнко щодо визначення основних пріоритетів життєдіяльності нашої громади у 2021 році та обговорення соціально важливих питань, повідомляє Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Присутній на зустрічі начальник Управління комунального господарства Ігор Нікітенков розповів про нагальні проекти щодо реконструкції споруд для збирання вод поверхневого стоку з вулиць міста Токмака, що дасть можливість запобігти підтопленню підвальних приміщень житлових будинків та затоплення територій; реконструкції мережі водопостачання мікрорайонів «Ріжок», «Залізничний» та водоводу по вулицях Гоголя, Олега Кошового, Дружби; капітального ремонту дорожнього покриття вулиці Ковальська (від будинку №46 до будинку №62) міста Токмака; проведення капітального ремонту пішохідних доріжок у мікрорайоні "Ковальський", на внутрішньоквартальних та внутрішньобудинкових територіях міста Токмака та тротуарів сіл Токмацької міської територіальної громади; реконструкції об’єктів у житловій сфері; роботи з відновлення мережі вуличного освітлення на тих ділянках вулиць, які наразі є неосвітленими.

Заступник міського голови Олександр Чуб розповів про наявні проекти: «Реконструкція будівель Будинків культури» (с. Остриківка ≈ 3 млн.грн., с. Очеретувате ≈ 1 млн. грн..), ремонт Токмацької музичної школи у сумі 1млн. 883 грн.; розроблення проектно-кошторисної документації проекту «Капітальний ремонт міського Будинку культури» у сумі 250 тис. грн.; розроблення ПКД ЗОШ №1 ≈ 12 млн. грн.; розроблення ПКД ЗОШ 6 ≈ 9 млн.грн.; капітальний ремонт Палацу спорту ≈ 13 млн.

Радниця міського голови Наталія Криворучко розповіла, що за 2017 – 2019 роки було подано ряд проектів: Створення спільного спортивного та ігрового простору на території міського парку для дітей з інвалідністю та дітей; Будівництво артезіанської свердловини на мікрорайоні «Центральний» м. Токмак Запорізької області; Придбання медичного автомобільного транспорту для надання первинної медико-санітарної допомоги; Придбання шкільного автобуса; Реконструкція будівлі загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4 імені В.Н.Нерез по вул. Серьогіна,2 м.Токмак Запорізької області; Реконструкція Токмацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5, по вул. Шевченко,52 м. Токмак Запорізької області; Покращення якості послуг з централізованого водопостачання в місті Токмак Запорізької області шляхом придбання спеціального транспорту та обладнання; Покращення доступу до адміністративних послуг через придбання для ЦНАПу м. Токмак спеціалізованого обладнання для оформлення й видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та ІD-картки – на сайті проектів ДФРР й досі стоїть відмітка «ОЦІНЮВАННЯ»; Реконструкція ділянки центрального водогону по вул. Олега Кошового м. Токмак Запорізької області. Наостанок вона додала, що жоден поданий проект не було профінансовано.

В ході обговорення піднято багато інших питань життєдіяльності громади щодо перспектив функціонування закладів культури на території: музеїв, шкіл, бібліотек; роботи ФАПів та амбулаторій; стратегії розвитку громади та громадський бюджет. 

На фото – тротуарна доріжка у мікрорайоні «Ковальський».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.