четвер, 25 лютого 2021 р.

Вночі у Запоріжжя на регіональний склад доставили першу партію вакцин

В ніч з 24 на 25 лютого у Запоріжжя на регіональний склад доставили першу партію вакцин – 24 тисячі доз.

Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

Завдання влади - створити максимально комфортні умови роботи для лікарів та мобільних бригад, які проводитимуть щеплення, бо їх робота спрямована на посилення безпеки суспільства та кожного громадянина.

Першочергово щеплення зроблять працівникам мобільних бригад з імунізації, медичним працівникам 21 ковідного госпіталю області, які надають допомогу інфікованим.  Наразі добровільно пройти щеплення вже зголосилися понад півтори тисячі медпрацівників.

Кількість лікарів, які бажають зробити щеплення значно більша, але вони перехворіли нещодавно на ковід, тому їх вакцинація відтермінована на півроку.

Паралельно вакцинуватимуть працівників екстреної медичної допомоги та лабораторій, які проводять дослідження на ковід. Потім підключать будинки-інтернати для осіб похилого віку. Щеплення робитимуть як працівникам так і мешканцям закладів.

Сьогодні перші щеплення зроблять одній мобільній бригаді та медпрацівникам Запорізької міської лікарні №7, які надали згоду.

Щеплення робитимуть лише перевіреною та ефективною вакциною, що зареєстрована в Україні. Вакцинація є виключно добровільною. Першими щеплення пройдуть медики Запоріжжя. Наразі розробляється логістика вакцинації на територіях. Також завершують донавчання наші мобільні бригади.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.