понеділок, 1 лютого 2021 р.

Куди поділася Громадська рада при виконавчому комітеті Токмацької міської ради

Хто контролює владу в нашій Токмацькій міській територіальній громаді? Хто уповноважений ставити їй питання і вносити пропозиції?

Насамперед – громада, відповідно до статті 5 Конституції України, яка обирає владу, наділяє її повноваженнями, сплачує заробітну плату чиновникам усіх рівнів.

У Токмаці створена і діє «Громадська рада», головними функціями якої, відповідно до «Положення про Громадську раду при виконавчому комітеті Токмацької міської ради», є «забезпечення участі громадян в місцевому самоврядуванні, здійснення громадського контролю в межах територіальної громади, налагодження ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації рішень органів місцевого самоврядування».

Відповідно до «Персонального складу Громадської ради» від 13.12.2017 року, опублікованому на сайті, у складі ради є 14 осіб, очолює її Олена Чаговець.

Але, нажаль, діє Громадська рада у Токмаці, лише на папері – про це свідчать дані, опубліковані на офіційному сайті Токмацької міської ради (meriatokmak.gov.ua):

- Протоколів засідань ради - нуль;

- Рішення «Про затвердження складу Громадської ради при виконавчому комітеті Токмацької міської ради» від 10.02.2016 року опубліковано чомусь 18.04.2016 року;

- Проектів рішень ради – нуль;

- Самих Рішень – також нуль;

- Останній Звіт по роботі Громадської ради при виконавчому комітеті Токмацької міської ради опублікований на сайті за 2017 рік, а де 2018-2020 роки?

Чому ж такий дієвий і сильний громадський інститут, як Громадська рада при виконавчому комітеті Токмацької міської ради не працює - питання відкрите.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.