середа, 10 лютого 2021 р.

Судитимуть колишнього сільського голову

За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи за фактом розтрати бюджетних коштів та складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства голова сільської ради, не дочекавшись завершення в дошкільному навчальному закладі будівельних робіт із капітального ремонту, підписав відповідний акт, зміст якого свідчив про, нібито, їх повне виконання та надав вказівку головному бухгалтеру органу місцевого самоврядування про перерахування підприємству-підряднику бюджетних коштів у сумі понад 260 тис. грн. За вказаним обставин державі спричинено майнову шкоду у великих розмірах.

За вчинення зазначених злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.