понеділок, 16 серпня 2021 р.

Референдум закінчився не почавшись?

13 серпня у Токмаці відбулися збори громадян щодо проведення Всеукраїнського референдуму з питання  "Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні" . Але буквально напередодні на сайті Центральної виборчої комісії з'явилася інформація, що вносить серйозний поворот у цьому питанні.

Виявляється, що ще 14 травня Комісія зареєструвала 5 ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, які планували організувати збір підписів виборців для винесення на всеукраїнський референдум таких питань: 

“Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?”;

“Чи підтримуєте Ви пропозицію, щоб газ, який видобувається на території України постачався громадянам України з метою використання у побутових потребах та державним і комунальним підприємствам, установам і організаціям за ціною, яка включає ціну його видобутку та надбавку до ціни видобутку не більше ніж 30 відсотків?”;

“Чи підтримуєте Ви продаж об’єктів стратегічної власності України?”;

“Чи підтримуєте Ви легалізацію грального бізнесу в Україні?”; 

“Чи підтримуєте Ви легалізацію наркотику марихуана в Україні?”.

Тоді ЦВК встановила строк збору підписів виборців під цими ініціативами: 90 днів – з 15 травня до 12 серпня 2021 року включно. 

Відповідно до закону, не пізніше 18 години дня, в який закінчується строк збору підписів на підтримку ініціативи проведення всеукраїнського референдуму, до ЦВК уповноваженим представником ініціативної групи передаються пронумеровані та зброшуровані підписні листи на підтримку ініціативи проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, а також протокол про підсумки збору таких підписів. Однак станом на вказаний час до Комісії відповідні документи не надійшли.

Комісія взяла до відома, що підписні листи на підтримку ініціатив проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з означених питань до ЦВК не передано та припинила такі ініціативи. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Виходить, що у Токмаці збори щодо "земельного" референдуму провели якраз тоді, коли збір підписів вже було закінчено, а у нас до нього й не приступали. Що це? Збій в організації? Чи може ще якийсь варіант?


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.