вівторок, 21 лютого 2023 р.

Служба безпеки України системно викриває освітян-колаборантів

На тимчасово окупованих територіях України ще з літа російські фашисти змушували наших вчителів ставати зрадниками свого народу та своєї землі і перейти на бік окупантів.

На жаль, знайшлися серед освітян колаборанти, які допомагають агресору запроваджувати російські програми «освіти», метою яких в першу чергу є вбивання у голови дітей наративів про «велич росії».

Служба безпеки України повідомляє про системне викриття колаборантів, які добровільно йдуть на співпрацю з ворогом.

Наприклад, у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні викрито очільниць двох середніх навчальних закладів, які знищили українські підручники та нав’язували кремлівське бачення історії нашої держави.

А у тимчасово захопленому Сєверодонецьку ідентифіковано очільницю місцевого «відділу освіти» терористичної організації «лнр», яка з початку вересня активно «відновлювала» роботу освітніх інституцій на користь рф, закликала місцевих педагогів підтримати російських загарбників.

Крім того, викрито керівницю «районного управління освіти Новопсковського району лнр», яка періодично організовує поїздки вчителів на «курси переформатування» до російського міста Воронеж.

Конкретно цим фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Нагадаємо, що за інформацією Молочанської міської ради на тимчасово окупованій території громади співпрацюють з російськими фашистами педагоги у трьох школах - це Молочанський опорний заклад, Кіровська та Запорізька школи. На співпрацю з ворогом пішло 17  вчителів громади.  (38 вчителів за даними міськради виїхали на підконтрольну  Україні територію і  організували платформу  Classroom, на якій навчається 180 учнів. Також вчителі, які не пішли на співпрацю і залишились на тимчасово окупованій території, переведені на простій). На співпрацю з окупантами пішла лише один директор Молочанського опорного закладу та половина його педагогічного колективу. Із чотирьох закладів дошкільної освіти окупантами відкрито три: у Молочанську, Лагідному, Запоріжжі. На співпрацю з ворогом пішла директор Запорізького ДНЗ та 9 працівників ДНЗ громади. 

Варто підкреслити, що російських кураторів-окупантів цікавить викладання у наших школах не скільки наук дітям (для росіян важливо, щоб вони були не розумні, а послушні!!!), як навчання любові до російських вбивць. В голови малоосвіченого люду вбивають міф про ніби-то "один народ", хоча навіть російські словники дають чітке визначення, що таке "народ". Цим вбивається в голови, що українців не існує.

І в цьому - величезний злочин. Ті перевертні-педагоги, які намагаються зараз "вчити" дітей у російському дусі, знають, що вільно чи невільно вони виправдовують вбивства українців під тим простим прикриттям, що нас немає і ніби не повинно бути.

Помічено, що прибулі на священну землю Токмаччини окупанти, буряти чи кавказці, самі погано говорять по-російськи. Вони несуть сюди не російську культуру, а справжній російсько-фашистський угар. А наші деякі горе-педагоги, вивішуючи власовські прапори фашистської росії, рекламуючи вижившого з розуму путіна-вбивцю, підтримуючи окупантів, які звіряче поводяться з викраденими "полоненими" токмачанами, самі стають пособниками російських міжнародних злочинців.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.