вівторок, 29 березня 2022 р.

У Токмаці знову зникають люди

У Токмаці, як і в ішних окупованих містах, зникають люди.

Першими зазнали викрадень Олена Плаксіна, Ігор Мірошниченко, Віталій Видиш та інші. Причому, доля деяких викрадених людей не відома.

Днями нам повідомили про викрадення Сергія Вікторовича Шалика. Спочатку у комендартурі запевняли, що його там немає. Але виявилося, що його таки тримали там. Начебто його звинувачують в участі чи оганізації у проукраїнських мітинігах у Токмаці. 

Прикметно, що в українському законодавстві будь-які мітинги завжди дозволені. А ось у росії правителі тримають людей за скот, там про свої права можна говорити тільки з дозволу влади, інакше - штрафи та затримання. Схоже, свої «скотські порядки» російські окупанти прагнуть нав`язати вільним людям, токмачанам.

Аж ось ще погана новина: 26 березня зник Гуменюк Євген Володимирович (він, до речі, на мітингах не був). Як повідомляє його дружина: Євген був на Ланосі синього кольору, номер АР5527АК. Їхав у справах, можливо до м Молочанск. Після 15.00 на зв'язок більше не виходив. У Токмацькій камендатурі кажуть, що у них такого немає. Може хтось бачив машину. Якщо хтось бачив момент затримки чи ще щось знає про це - дзвоніть по номеру 0689080599.

У Токмацькому міськвиконкомі пояснили алгоритм отримання інформації про особу, яка зникла, захоплена та перебуває в заручниках у російських окупантів: 

1. П.І.Б., 2. Дата народження. 3. Місце роботи. 4. Обставини зникнення, незаконного затримання, захоплення в заручники (прив'язка до місцевості, дата, час). 5.Місце утримання, якщо відоме. 6. Контакти заручника, які відомі. 7. Контакти заявника, близьких родичів.

Підготував Віталій Голод.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.