середа, 30 березня 2022 р.

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 08:00 30 березня

Окупанти продовжують підступно наносити ракетні та бомбові удари, намагаючись повністю знищити інфраструктуру та житлові райони населених пунктів Запорізького краю. Про це повідомляє Офiцiйний канал Запорізької обласної військової адміністрації - https://t.me/zoda_gov_ua.

Обстановка довкола міста Запоріжжя та області залишається напруженою, але контрольованою. Суттєвих змін в положені та характері дій підрозділів на визначених рубіжах не відбулося. Підрозділи Сил оборони Запорізького краю продовжують героїчно протистояти ворогу та ведуть оборонну операцію. Противник проводить спроби просування у напрямках населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя, Кам’янське, успіху не має. На інших напрямках українські воїни продовжують знищувати ворожу техніку, з якої російські окупанти обстрілюють цивільну інфраструктуру в населених пунктах та позиції українських воїнів.

Окупанти  обстріляли населений пункт Новоіванівку. Поранення отримали 3 мешканці, серед них 1 неповнолітній. 

Також, від артобстрілів та авіаударів окупантів постраждав цивільний сектор, багатоповерхівки, місцева інфраструктура та дороги в містах Гуляйполе, Оріхів. 

Інформація про постраждалих в ході ворожого обстрілу наразі уточнюється.

За інформацією з вищого штабу Сил оборони України, станом на вечір 29 березня 2022 року та ранок 30 березня 2022 року підрозділами Сил оборони Запорізького краю знищено 18 окупантів, вісім – поранено, знищено один танк, п’ять  бронетранспортерів та одну реактивну систему залпового вогню «Град».

Наші військові ТрО ефективно тримають визначені рубежі, особовий склад вмотивований та протягом незначного проміжку часу злагодився не лише в бойовому розумінні, а й психологічно.

У Приморську окупанти  залякують людей, повідомляють дезінформацію про те, що це Україна навмисне відключила  мобільний зв’язок та Інтернет по береговій лінії, начебто держава залишила людей росіянам, а "росія тепер тут назавжди". 

Схожа антиукраїнська пропаганда ведеться у всіх тимчасово окупованих містах регіону.

Підрозділи ДСНС в місцях, де відбувалися бойові зіткнення, проводять ліквідацію наслідків надзвичайних подій.

Піротехніки ДСНС продовжують очищувати місцевість від мін та вибухових предметів російської армії у районах, які зазнали обстрілів з боку росії. 

Продовжується направлення гуманітарних вантажів на окуповані території області. Запорізька обласна військова адміністрація збирає списки потреб та, згідно з ними, відправляє гуманітарні вантажі, щоб забезпечити жителів усіх районів необхідним.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.