четвер, 22 червня 2023 р.

Судитимуть 9 токмачанок, які беруть участь у примусовій паспортизації

Дев'ятьох жительок тимчасово окупованого Токмака Запорізької області, які пішли на співпрацю з рашистами та беруть участь у примусовій паспортизації  місцевого населення, судитимуть за колабораційну діяльність. Обвинувальні акти направлені до суду.

Про це повідомляє Суспільне.Новини з посиланням на Запорізьку ОВА та СБУ.

Повідомляється, що за даними слідства, жінки добровільно пішли на службу до незаконно створеного та контрольованого росіянами "Відділу з питань міграції Управління внутрішніх справ у м. Токмак та Токмацькому районі". Очолила псевдоорган колишня бібліотекарка одного із місцевих закладів освіти: "На цій "посаді" вона виконувала обов’язки щодо реалізації політики РФ у сфері міграції, зокрема протидії незаконній міграції, громадянству, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших категорій мігрантів", — йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, наразі жінки беруть участь у примусовій паспортизації місцевого населення та виконують розпорядження представників окупаційної адміністрації.

Фактично цей орган було сформовано для примусової паспортизації місцевого населення. Мешканці, які не отримали російський паспорт, позбавляються права на соціальну підтримку, отримання гуманітарної допомоги та інше.

Співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази дій керівника псевдоустанови та 8 її підлеглих, задокументували злочинну  діяльність і встановили місця їх перебування та маршрути переміщення.

Обвинувальні акти направлено до суду ( ч. 7 ст. 111-1 Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території та ч. 1 ст. 111-2 (умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво) та окупаційній адміністрації держави-агресора, шляхом реалізації чи підтримки рішень та дій держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України) Кримінального кодексу України.

У разі доведення провини жінкам загрожує позбавлення волі строком до 15 років.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.