понеділок, 1 червня 2020 р.

Закон визначив розробником перспективних планів ОДА, нагадує В'ячеслав Негода

Ми вже повідомляли вам, що Токмацький район піде на протестні дії, якщо Запорізька ОДА не виконає вимоги сільського населення і селяни не погодяться на якісь інші варіанти формування ОТГ, крім 5-ти вище визначених ОТГ в Токмацькому районі, та будуть відстоювати свої порушені права на добровільне об’єднання громад згідно закону України, методики формування громад.

Окрім того асоціація об’єднаних територіальних громад України запустила «Марафон захисту громад» і навіть провела акцію під стінами Кабінету Міністрів України на підтримку тих об’єднаних громад, які були переформатовані або увійшли до складу інших громад у перспективних планах, затверджених Урядом.

Вже відома реакція на це заступника Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслава Негоди, який  прокоментував плани Асоціації ОТГ з підтримки громад:

«Право асоціації висловлювати позицію і, бажано, професійну. Але при цьому не можна забувати, що закон визначив розробником перспективних планів ОДА, а не КМУ. Тому асоціація мала б працювати через свої регіональні відділення в обласних комісіях і бути більш принциповими там. Також Асоціація мала час і можливість підготувати і надати ОДА свої пропозиції, у який спосіб вже утворені ОТГ привести у відповідність до Методики, хоча б до базових параметрів. Про це Мінрегіон постійно наголошував, але тоді асоціація не квапилася, щоб так гучно підтримати нашу позицію».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.