вівторок, 2 червня 2020 р.

Хабарям - ні!

За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури у травні поточного року до Токмацького районного суду направлено обвинувальний акт відносно мешканця м. Токмак за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду, за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

У травні працівниками Токмацького відділення поліції зупинено водія автомобіля марки ВАЗ, який рухався по одній із вулиць м. Токмак, за керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Помітивши у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння, поліцейські запропонували йому пройти медичний огляд за допомогою алко-тестера. Зрозумівши, що відповідальності за скоєння адміністративного правопорушення за ст. 130 КУпАП йому не уникнути, чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду за не складання адміністративного протоколу.

Про неправомірні дії чоловіка співробітники поліції повідомили слідчо-оперативну групу.

За скоєне зловмиснику загрожує покарання у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.