понеділок, 17 січня 2022 р.

У сусідній громаді під час пожежі загинув 70-річний чоловік

Подія сталася 15 січня близько 4:00 на території приватного домоволодіння на вулиці Луговій у с. Мала Токмачка  Малотокмачанської громади, що межує з Токмацькою. О 14:50 від чергового Національної поліції надійшло повідомлення про загиблу людину на пожежі. 

Як з’ясувалося в ході попереднього розслідування, горіли речі у літній кухні на площі 1 кв.м. Пожежа самоліквідувалася. Внаслідок події загинув 70-річний чоловік.

Ймовірною причиною загоряння стало порушення правил експлуатації пічного обладнання. За фактом події відповідними органами ведеться розслідування, - повідомляє сайт обласної служби ДСНС.

Головне управління ДСНС України у Запорізькій області звертається до громадян з проханням подбати про власну безпеку! Аби опалювальний період пройшов без надзвичайних подій дотримуйтеся елементарних правил експлуатації відповідного обладнання для обігріву ваших домівок.

Якщо ви використовуєте пічне опалення, запам’ятайте:

- перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання. Очищення від сажі та різноманітного бруду необхідно провадити для опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі - не рідше одного разу на три місяці;

- біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м;

- усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;

- золу й шлак, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця. Не дозволяється висипати золу й шлак поблизу будівель.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ВИКОРИСТОВУВАТИ ПЕЧІ, ЩО МАЮТЬ ТРІЩИНИ!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.