пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Жителі району стурбовані якимось підозрілим «затишшям»…


Громадськість і жителі Токмацького району Запорізької області стурбовані якимось підозрілим  «затишшям» в питанні подання пропозицій Мінрегіоном до Кабінету Міністрів України, стосовно перспективного плану формування територіальних громад Запорізької області (в частині формування громад Токмацького району).

15 травня робоча група по збереженню та захисту самостійного функціонування територіальних громад Токмацького району звернулася до Міністра розвитку громад та територій України Чернишова О.М.,  Прем`єр - міністра України  Шмигаля Д.А., Голови Запорізької обласної державної адміністрації Туринка В.В по темі сприяння в об`єктивному формуванні територіальних громад Токмацького району Запорізької області.

В черговий раз інформуємо, йдеться у зверненні, що в районі на протязі останніх двох місяців неодноразово відбувались збори представників органів місцевого самоврядування, а також громадські слухання жителів району, на яких були прийняті рішення про категоричну незгоду з приєднанням сільських територій до міста обласного значення Токмака та м. Молочанськ.

Запорізька облдержадміністрація, враховуючи інтереси жителів району, розглянула та погодила із зауваженнями і змінами, проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Запорізької області» і подала ці зміни до Кабінету Міністрів України. (Лист від16.04.2020 року № 03302/08-27)

Згідно цих пропозицій, в частині формування громад Токмацького району, передбачено утворення 5-ти об`єднаних територіальних громад району:

- Молочанської з центром в м. Молочанськ у складі м. Молочанськ, Виноградненська, Долинська;
- Новенської з центром в с. Нове у складі: Новенська, Жовтнева, Новопрокопівська;
- Новомиколаївської з центром в с. Новомиколаївка у складі: Новомиколаївська,  Балківська, Кіровська;  
- Остриківської з центром в с. Остриківка у складі Остриківської, Очеретуватської;
- Токмацької з центром у м. Токмак у складі м. Токмак.

В Міністерстві розвитку громад та територій України, (як було повідомлено міністерством,   в листі №8/34.1/2395-20  від 30.03.2020р.  Асоціації фермерів та приватних землевласників Запорізької області), опрацьовується лише  проєкт перспективного плану формування територій громад, поданий Запорізькою облдержадміністрацією ще від 27.02.2020р., в якому передбачалося приєднання всіх сільських територій району до міст Токмака та Молочанська.

А чому ж не опрацьовується проєкт по формуванню 5-ти об`єднаних територіальних громад по Токмацькому району, у відповідності зі змінами, поданими Запорізькою облдержадміністрацією 16.04 2020р.?

Всі, нині діючі, територіальні громади Токмацького району об`єднувались, в свій час, згідно чинного законодавства, на добровільній основі.  Вважаємо, що такий же принцип добровільності і погодження з громадськістю повинен бути закладений і при формуванні територій громад  в «Перспективному  плані формування територій громад Запорізької області» (в частині формування громад Токмацького району).

Від імені абсолютно всього населення і громадськості району, просимо Вас врахувати останні пропозиції Запорізької облдержадміністрації і затвердити об`єктивний та справедливий (як того бажають люди), прийнятний для життєдіяльності району, перспективний план по формуванню  5-ти об`єднаних територіальних громад Токмацького району Запорізької області.


Звернення підписали співголови робочої групи по збереженню та захисту самостійного функціонування територіальних громад Токмацького району: Новопрокопівський сільський голова Наталія Бут і Новенський сільський голова Анатолій Субоцький.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.