субота, 12 серпня 2023 р.

ЗСУ вийшли на Роботине

Бійці Збройних Сил України в ході наступальних дій вийшли до села Роботине.

З початку контрнаступу вони просунулися з-під Новоданилівки на 5-7 кілометрів. Якщо по трасі Т0408 (з Оріхова на Токмак) дійшли до північної околиці села, про що свідчить фото бійця нашої бригади біля дорожнього знаку, то на узвишші східніше Роботиного (де раніше були ферми) змусили рашистів відкотитися на південно-східний край села. Дорога з Роботиного на Вербове перекрита. Це видно на супутниковій карті Deepstate.

Через більш успішне просування ЗСУ на Вербове, російські окупанти стягнули на оборону у Вербівському секторі значні сили. Крім раніше висунутих сюди у липні 70-го мотострілецького полку, 45-ої окремої бригади спецпризначення та добровольчого батальйону БАРС-3, на початку серпня під Вербове окупанти перекинули підрозділи 100-ї окремої розвідбригади, 417-й окремий розвідбат, а також БАРС-1, 11 і 14. 

Біля Роботиного, як і раніше, стоїть рашистський 1430-й мотострілецький полк. І, наприклад, днями окупанти у своєму пабліку написали про загибель під Роботиним цілого командира роти цього полку - Романа Дебелова. При цьому рота окупантів понесла великі втрати.

Бої за звільнення нашого краю тривають.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.