субота, 11 квітня 2020 р.

Не панікувати, ситуацію тримаю на особистому контролі – Ігор Котелевський

Сьогодні весь світ, Україна опинилися під загрозою небезпечної інфекції COVID-19.

На жаль, сьогодні вранці стало відомо, що коронавірус дістався і до нас. 

У понеділок, 6 квітня, 54-річна мешканка м. Молочанськ звернулася до сімейного лікаря КНП «Молочанський Центр ПМСД» Токмацької районної ради. 

Після обстеження, хворій поставили діагноз пневмонія, вчора вона поступила в інфекційне відділення Токмацької БЛІЛ, де їй спочатку зробили швидкий тест на визначення коронавірусної інфекції, а потім тест ПЛР, який підтвердив хворобу.

Зараз жінка відправлена в Пологівську міську лікарню, яка визначена, як опорна лікарня для лікування хворих з коронавірусну інфекцію.

Хочу звернутися до кожного з Вас. Перш за все, не панікувати, ситуацію тримаю на особистому контролі. Кваліфікованими фахівцями вжито всіх необхідних заходів.

Вимагаю від Вас суворого дотримання карантину. Це дуже важливий крок, який повинні всі виконати. Це відповідальність перед усіма нами і перш за все перед лікарями. Не виходьте без потреби на вулицю!

Ми знаходимося напередодні Вербної неділі. Прохання максимально дотримуватися карантинних заходів, це допоможе зберегти життя Ваші і Ваших близьких.

Я зараз звертаюся до наших жителям старше 60 років, а також до тих, у кого, в будь-якому віці, є хронічні захворювання. Дуже важливо, щоб, ви залишалися вдома, дотримувалися режиму самоізоляції. Виходити в аптеку або в магазин варто тільки в крайньому випадку. Нехай краще продукти або ліки доставлять наші соціальні служби разом з волонтерами, вони постараються допомогти. Заходи, яких потрібно дотримуватися, щоб уникнути зараження, сьогодні всім добре відомі.

Важливо розуміти: навіть найсуворіші заходи не можуть працювати тільки завдяки закликам влади або заборонам. Від кожного вимагається свідомість і дисципліна, відмова від ризику - заради свого здоров'я і здоров'я оточуючих.

Якщо ж у Вас симптоми, такі як підвищена температура, кашель, утруднене дихання, якщо ви недавно приїхали з-за кордону, вимагаю негайно звернутися до Вашого сімейного лікаря.

Ще раз закликаю кожного з Вас дотримуватися суворого карантину. Будьте здорові.

Міський голова Ігор Котелевський.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.