пʼятниця, 6 березня 2020 р.

Створено Новенську сільську об’єднану територіальну громаду

Протягом лютого та березня поточного року в Запорізькій області утворилося ще дві об’єднані територіальні громади, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Як повідомили в Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, у Василівському районі створено Степногірську селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у смт Степногірськ із населенням 5 468 осіб та площею 167,2 км2. До складу громади увійшли Степногірська селищна та П’ятихатська сільська ради.

Ще одну – Новенську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у с. Нове − створено на території Токмацького району. Населення новоутвореної громади складає 4 059 осіб, площа 424,9 км2. До складу громади увійшли Новенська, Новопрокопівська та Жовтнева сільські ради.

У Запорізькій області на сьогодні створено 63 територіальні громади, в які об’єдналися 222 місцеві ради, що складає 74,25% від загальної кількості місцевих рад, які існували на території області до початку реформи децентралізації влади (299). Площа покриття території області об’єднаними територіальними громадами складає 77,85%.


3 березня  Новенська сільська рада своїм рішенням № 1 "Про добровільне об’єднання територіальних громад" вирішила:

Об’єднатися з територіальними громадами сіл Нове, Рівне, Чистопілля, Мирне, Пшеничне, Харкове Новенської сільської ради; сіл Покровське, Червоногірка, Садове, Заможне, Шевченкове, Кутузівка Жовтневої сільської ради; сіл Новопрокопівка, Роботине, Ільченкове, Солодка Балка  Новопрокопівської сільської ради в Новенську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Нове.

Повноваження Новенської сільської ради, Новенського сільського голови припиняються в день набуття повноважень новообраними органами місцевого самоврядування, сільським головою ради територіальної громади, утвореної внаслідок добровільного об’єднання.

Правонаступником активів і пасивів (зобов’язань) Новенської сільської ради визначити Новенську сільську раду територіальної громади, утвореної внаслідок добровільного об’єднання.

Затвердити план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад сіл Нове, Рівне, Чистопілля, Мирне, Пшеничне, Харкове Новенської сільської ради; сіл Покровське, Червоногірка, Садове, Заможне, Шевченкове, Кутузівка Жовтневої сільської ради; сіл Новопрокопівка, Роботине, Ільченкове, Солодка Балка  Новопрокопівської сільської ради в Новенську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Нове (додається).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.