середа, 2 листопада 2022 р.

Російський добровольчий корпус бореться за Україну проти кремлівського режиму

Російський добровольчий корпус офіційно бореться в складі ЗСУ за Україну проти кремлівського режиму.

Про це заявили на пресконференції в Інтерфакс-Україна бійці Російського добровольчого корпусу, передає кореспондент Укрінформу.

«Російський добровольчий корпус офіційно існує з серпня. Але ще з 24 лютого наші бійці взяли зброю і стали боротися за Україну. Також є у підрозділі бійці, які ще з 2014-го року беруть участь в протистоянні України з російською федерацією. Ми шукали можливість воювати за Україну проти кремлівського режиму і тепер ми воюємо, як офіційний підрозділ», - сказав боєць Rex.

Він додав, що основним принципом формування корпусу є добровольчий статус його бійців. Зокрема, цим РДК відрізняється від легіону «Свободная Росія», який спочатку набирався з військовополонених військовослужбовців російської федерації, які вирішили битися за Україну.

«У нас добровольці по духу, добровольці по суті. Всі, хто прийшли до нас - прийшли за покликом серця. Це не полонені, не перебіжчики, не люди, які притиснуті до стіни певними життєвими обставинами. У нас люди воюють тому, що вважають правильним воювати за Україну, по суті - за наше власне майбутнє. Ми щиро віримо, що крах режиму російської федерації дозволить нам повернутися додому», - наголосив Rex.

Як повідомив боєць Фортуна, у РДК прийшли десятки людей і склад корпусу дозволяє виконувати завдання, співставні з рівнем роти.

«Від початку наші бійці, ще не будучи в складі РДК, взаємодіяли з ЗСУ - хтось у теробороні, хтось в «Азові». А після того, як був офіційно сформований наш корпус, ми виконуємо задачі у складі 98-го батальйону ТрО «Азов-Дніпро» 108-ї бригади», - зазначив Фортуна.

Він уточнив, що корпус в основному діяв на південно-східному напрямку.

Віталій Голод (За матеріалами Укрінформу).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.