четвер, 6 липня 2023 р.

Бої вже на полях Токмацької громади

Бійці Збройних Сил України ведуть бої вже на території Токмацької громади.

З початку контрнаступальних дій вони просунулися з-під Новоданилівки в напрямку Роботиного на 3-3,5 кілометра і перейшли висоти на межі Токмацької та Оріхівської громад.

Рашисти відступили до села Роботине, тримають оборону у районі ставка обабіч оріхівської траси та на північних околицях села. (Ми вже повідомляли про знищення групи окупантів рф у цьому місці).

Також на цьому напрямку від Новоданилівки наші просунулися вздовж Маріупольської автотраси у бік Пологівської громади на 5 кілометрів. Тут рашисти відступили до села Новопокровка.

Крім цього долиною вздовж автотраси (по діагоналі) наші бійці просунулися на 5 кілометрів у бік Вербового. Зараз російські окупанти тримаються вздовж польової дороги Роботине – Вербове, яка знаходиться на узвишші. Про це повідомляє інтерактивна карта DeepState.

Просування ЗСУ змусуло рашистів перекинути сюди додаткові сили.

З Вербового до лінії зіткнення пересунули 70-й мотострілецький полк окупантів (в/ч 71718, дислокується у Чечні). Також сюди прибули 45-а окрема бригада спецпризначення (Москва) та добровольчий батальйон Барс-3.

А під Роботиним до 291-го мотострілецького полку (Чечня) додатково перекинули ще й 71-й мотострілецький полк (також з Чечні). Ось такий «рускій мір» з кавказьким акцентом.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.