Служба 101 інформує

четвер, 6 серпня 2020 р.

У Токмаці загроза зриву своєчасного початку опалювального сезону 2020/2021 року

Станом на кінець липня загальна заборгованість теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ складає 1 млрд 36 млн грн.

Під час наради

За інформацією Мінрегіону України, КП «Токмак біоенергія» та ПрАТ «Бердянське підприємство теплових мереж» можуть не отримати номінації на постачання природного газу до опалювального сезону 2020/2021 року. Це, в свою чергу, може призвести до зриву його своєчасного початку.

У зв’язку з цим під час наради щодо розрахунків підприємств теплопостачання області за спожитий природний газ було проаналізовано: існуючу заборгованість цих підприємств перед НАК «Нафтогаз України», дебіторську заборгованість споживачів (у тому числі населення та бюджетних установ) за послуги теплопостачання, проведену роботу щодо реструктуризації заборгованості споживачів, стягнення заборгованості у судовому порядку.

Окрім того керівникам територій та підприємств наголошено про те, що вжиті підприємствами заходи щодо стягнення заборгованості із споживачів є недостатніми та такими, що призвели до загрози зриву своєчасного початку опалювального сезону 2020/2021 року.

За результатами заслуховування територій та обговорення проблемних питань керівникам теплопостачальних підприємств та відповідних територій доручено забезпечити належний рівень розрахунків за спожитий природний газ, який повинен складати не менш 90%, у тому числі із залученням можливостей місцевих бюджетів. Також доручено активізувати роботу щодо стягнення заборгованості споживачів шляхом укладення графіків реструктуризації, подання судових позовів.

Окрему увагу було приділено питанню щодо перегляду тарифів на теплову енергію для населення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.