Служба 101 інформує

пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

З підвищенням температури повітря знову набули актуальності питання пожеж в екосистемах

Стан протипожежної безпеки в області обговорили учасники селекторної онлайн-наради з головами райдержадміністрацій, міськими головами та головами ОТГ, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

З початку року у природних екосистемах сталося 767 пожеж на площі 199 га. Лише за добу 8 квітня таких пожеж сталося 16 на площі 4 га.

З метою забезпечення протипожежного захисту лісів та сільгоспугідь області видано розпорядження «Про посилення заходів щодо пожежної безпеки в лісових масивах і сільгоспугіддях області в 2020 році».

З початку року лісгоспи вже розпочали профілактичні та попереджувальні заходи з охорони лісів від пожеж. Єдиним способом боротьби з пожежами є їх запобігання, яке вимагає злагоджених і усвідомлених дій з боку органів влади та місцевого самоврядування, сільськогосподарських і лісогосподарських організацій, а також максимальної відповідальності й обережності з боку громадян.

Начальник ГУ ДСНС України в Запорізькій області Олексій Лепський повідомив, рятувальні підрозділи почали ліквідовувати пожежі на відкритих територіях вже з середини лютого.

У порівнянні з минулим роком кількість пожеж у природних екосистемах Запорізької області зросла на 33% і становить 751 пожежу, а площа, пройдена вогнем, збільшилася на 23% і становить 195 гектарів. У лісових масивах області також спостерігається негативна тенденція щодо зростання кількості пожеж, яких виникло у чотири рази більше, ніж у минулому році. А їх площа зросла на 25%.

Шановні токмачани! Рятувальники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області закликають вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей. Нагадуємо, що спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків без дозволу відповідних органів заборонено законодавством України.

Читайте по темі: Пропозиція - шість тисяч штрафу за підпал сухостою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.