Служба 101 інформує

четвер, 2 квітня 2020 р.

МОЗ України про маски і респіратори

Ми надавали вам інформацію стосовно думки ВОЗ по темі в необхідності носіння масок.

Є думка українського МОЗ з цього приводу.

Маски не захищають, але значно знижують ризик інфікування інших, стверджують в МОЗ.

Міністерство охорони здоров'я наполягає на необхідності носіння масок, бо це зменшує можливість інфікування коронавірусом інших.

Про це повідомив під час брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Пропонуємо вам основні цитати його виступу:

"Так, ми розуміємо, що маска не захищає людину. Це не засіб індивідуального захисту. У той же час ми рекомендуємо і наполягаємо, без маски не заходити в магазини, аптеки та інші місця. Чому? Тому що ми всіх розглядаємо як потенційно інфікованих. Коли є маска на обличчі, тоді виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник, зменшується і не сягає півтора метра, може виділятися не більше ніж на 10-15 см."

"Якщо не буде дотримано інших вимог соціальної ізоляції, маска на обличчі людини, яка ще можливо без симптомів, але вже може бути інфікованою і виділяти збудник вірусу, значно знижує ризик інфікувати інших. Саме з цією метою ми рекомендуємо носити маску."

"Хотів би також звернути увагу всіх, хто носить респіратори з клапанами видиху. Вони захищають тільки вас, але вони не виконують функцію захисної маски. Оскільки клапан видиху дозволяє досить швидко і якісно односпрямованим потоком виділятися великій кількості повітряного потоку, який може містити збудника інфекції."


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.