Служба 101 інформує

вівторок, 29 серпня 2023 р.

Після звільнення від рашистів Роботиного ЗСУ рухаються на Новопрокопівку та Вербове

Роботине стало першим звільненим селом Токмацької громади. Бої за визволення нашого краю від російсько-фашистських загарбників тривають. Бійці Збройних Сил України оприлюднили відео з кадрами боїв, евакуації шести жителів на підконтрольну Україні територію та підняття нашого прапора над Роботиним.

Звернемо увагу: місяць тому, після виходу ЗСУ до меж Токмацької громади, наші воїни одночасно активніше просунулися в східному напрямку на Вербове Пологівської громади (по Успенівській балці). Тоді рашисти зібрали там 8 підрозділів, про що ми розповідали. Крім раніше висунутих туди у липні 70-го мотострілецького полку, 45-ої окремої бригади спецпризначення та добровольчого батальйону БАРС-3, на початку серпня під Вербове окупанти перекинули підрозділи 100-ї окремої розвідбригади, 417-й окремий розвідбат, а також БАРС-1, 11 і 14. 

Але 10 днів тому, коли їхня оборона стала тріщати в Роботиному, вони перекинули у південний сектор до існуючих чотирьох ще 7 підрозділів: БАРСи та 70-мотострілецький полк з Вербівського напрямку; підрозділи 503-го мотострілецького полку та 4-ї армійської бази з Василівського напрямку. Про це свідчать дані Deepstate.

До того ж військові експерти підтвердили, що під Роботиним з'явилися ще два полки 7-ї десантно-штурмової дивізії (56-й та 108-й), головні сили 810-ї окремої бригади морської піхоти, 201-й мотострілецький полк. До сумнозвісного 1430-го полку територіальних військ, який поніс значні втрати, додався 1441-й. Але це не допомогло рашистам втримати Роботине.

На цьому ЗСУ не зупиняються, просунулися трохи на південь і на схід від Роботиного до Новопрокопівки, за якою знаходяться інші лінії окопів (від Вербового до Ільченкового), що добре видно на карті.

У ці дні, за офіційними даними, у напрямку Новопрокопівки наші воїни також мали успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах, працюють артилерією по виявлених цілях противника, його складах боєприпасів.

Також ЗСУ змогли вибити росіян з кількох опорних пунктів поблизу села Новопокровка (Пологівська громада) та в його північній частині. Тобто вже ведуться бої за сам населений пункт. Його звільнення дозволить розширити фланг наступу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.