Служба 101 інформує

субота, 15 травня 2021 р.

Мінсоцполітики розглядає можливість підвищити пенсії деяким категоріям пенсіонерів


Міністерка соціальної політики Марина Лазебна на телеканалі Україна 24 поділилася планами щодо підвищення пенсійних виплат українцям.

Із 1 липня на 100 гривень, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію в 2019-2020 роках. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року. Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 млн осіб, я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 гривень, - розповіла глава Мінсоцполітики.

Вона також анонсувала розгляд урядом постанови про підвищення пенсій і мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи.

"У людей немає стажу. Вони ж не винні, що за станом здоров'я не могли працювати, а у них, наприклад, стажу немає, щоб отримати більше 2000 гривень. Ми зараз їм піднімемо пенсію. У минулому році ми внесли в Раду законопроект, де пропонуємо на 40% підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Крім того, вчора я підписала в уряд законопроект про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються в два рази", - повідомила вона.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.