Служба 101 інформує

четвер, 4 лютого 2021 р.

Нічну пожежу в обласній лікарні ліквідовано. Трагедія обірвала життя чотирьох людей

3 лютого о 23:25 до Службу порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у КНП «Обласна інфекційна клінічна лікарня» на бул. Гвардійському у Запоріжжі.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що на першому поверсі нового корпусу сталася пожежа. За попередньою інформацією загоряння виникло в одній із палат реанімаційного відділення.

Ліквідація надзвичайної події відбувалася одночасно у двох напрямках: порятунок людей та гасіння пожежі на площі 20 кв.м. Так, в осередку небезпеки перебували 12 людей.

Під час пошуково-рятувальних робіт вогнеборці виявили тіла 4 людей, з яких - 1 медичний працівник. Бійці ДСНС врятували з осередку небезпеки 8 осіб, яких транспортували в інші лікарні.

О 00:09 рятувальники локалізували пожежу, а о 00:19 – ліквідували.

Медиками на території лікарні організовано окремий пост дезінфекції, де особовий склад проходить обробку.

Роботи по ліквідації наслідків очолив губернатор області Олександр Старух. На місці працювали оперативні групи на чолі з керівниками обласних Прокуратури, СБУ, ГУ НП та ГУ ДСНС.

Причина пожежі встановлюється. За фактом події відповідними органами ведеться розслідування.

Від ГУ ДСНС залучалося 16 одиниць техніки, 60 рятувальників.

До участі у ліквідації надзвичайної події було задіяно 9 бригад екстреної медичної допомоги: 3 реанімаційні, 5 лікарських та 1 фельдшерська бригади. Медична допомога була надана 8 постраждалим: чоловікам 40, 29,60 років та жінкам  75, 91, 59, 53, 76 років.

На жаль, була констатована біологічна смерть 4 постраждалих, 1 з яких медичний працівник. Інші постраждалі після надання їм медичної допомоги, оперативно були евакуйовані у лікувальні заклади м. Запоріжжя.

Оновлено: Страшна трагедія обірвала  життя чотирьох людей, трьох пацієнтів та молодої лікарки обласної інфекційної клінічної лікарні.

Поділяємо біль втрати й висловлюємо щирі  співчуття рідним  та близьким, колегам загиблих у пожежі. 

В причинах  трагедії, що сталася в одній з палат реанімаційного відділення розбиратимуться фахівці, а обласна рада, безумовно, долучиться до з’ясування всіх обставин події.  

Від імені обласної ради висловлюємо вдячність бійцям ДСНС  та лікарям, які, ризикуючи власним життям, врятували життя решти людей, що знаходились в осередку пожежі.

Керівництво та депутатський корпус Запорізької обласної ради.

Оновлено: На офіційному сайті Запорізької ОДА повідомляється:

Внаслідок пожежі у обласній інфекційній лікарні загинуло 4 людей, серед яких лікар та 3 пацієнти лікарні. На момент інциденту в медичному закладі перебувало 29 хворих, в тому числі 10 - у реанімації.

Створена комісія має з'ясувати причини трагедії. Найближчим часом всі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки.

Керівництво Запорізької обласної державної адміністрації висловлює своє співчуття родинам загиблих.

Коментар з Офісу Президента: Ще одна страшна пожежа сталася в Україні. Трагедія в обласній інфекційній лікарні у Запоріжжі забрала життя чотирьох осіб. Президент Володимир Зеленський висловлює глибокі співчуття всім, хто втратив близьких та рідних.

«Найстрашніше, що ця трагедія сталася в лікарні, в місці, де людям дарують здоров'я. Тепер же троє пацієнтів і молода лікарка там загинули. Є постраждалі. Мої щирі співчуття. Держава виправлятиме цю ситуацію, щоб запобігти подібному в майбутньому», – зазначив Глава держави.

За завданням Президента до Запоріжжя вилетіли міністр охорони здоров’я Максим Степанов та перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький. Причини пожежі з’ясовують.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю:

Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександр Старуха 5 лютого 2021 року в області оголошено Днем жалоби в пам’ять про трьох пацієнтів та лікаря, які трагічно загинули під час пожежі в обласній інфекційній лікарні.

На території області буде приспущено Державні Прапори України на будинках органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, скасовано всі розважальні заходи, внесено зміни до програми теле- та радіомовлення.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих, бажаємо швидкого одужання постраждалим.

Родини загиблих при пожежі в Запорізькій обласній інфекційній лікарні отримають матеріальну допомогу.

Про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З резервного фонду обласного бюджету буде надано по 50 тис. грн кожній родині.

Пожежа в обласній інфекційній лікарні виникла 3 лютого в 23.25 на першому поверсі приміщення. За попередніми даними, пожежа виникла через загоряння медичного обладнання. Остаточну причину пожежі встановить слідство.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.