Служба 101 інформує

вівторок, 29 вересня 2020 р.

Нагадування молодим батькам міста Токмака про "Пакунок малюка"

МОНЕТИЗАЦІЯ ОДНОРАЗОВОЇ НАТУРАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ «ПАКУНОК МАЛЮКА».

Управління соціального захисту населення Токмацької міської ради нагадує молодим батькам, що з 01 вересня 2020 року змінено механізм надання «пакунку малюка» з одноразової натуральної допомоги на грошову компенсацію. Даний пілотний проєкт запроваджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 ,"Деякі питання реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка"".

Постановою визначено, що грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» є одноразовою цільовою виплатою для придбання дитячих товарів (засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни: підгузків, серветок; дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; дитячих іграшок; текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр) і товарів для породіллі (прокладок для лактації; прокладок післяпологових) та виплачується в розмірі 5000,00 грн. на кожну народжену дитину на відкритий в акціонерному товаристві «Комерційний банк» Приватбанк» поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, які отримувач витрачає самостійно у закладах торгівлі, які уклали з Мінсоцполітики публічний договір і взяли на себе зобов’язання зі здійснення контролю з продажу за ці кошти тільки визначених товарів. 

Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі товари в закладах торгівлі, в інтернет-магазинах, але лише тільки в тих, які приєдналися до реалізації пілотного проєкту.

Детальний Реєстр закладів торгівлі, розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.