Служба 101 інформує

понеділок, 14 вересня 2020 р.

Як захистити від викрадення свій автомобіль

Керівництво Токмацького відділення поліції нагадує, як захистити від викрадення свій автомобіль.

Працівники поліції проводять профілактичні та оперативно-пошукові заходи, спрямовані на протидію злочинам, пов’язаним із незаконним заволодінням транспортних засобів.

Поліцейськими  Токмацького ВП ГУНП в Запорізькій області постійно вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконного заволодіння транспортними засобами. Так, з у 2020 році на території обслуговування Токмацького відділення поліції скоєно 3 незаконних заволодіння транспортними засобами, з яких 1 злочин розкрито.

Щоб попередити викрадення транспортних засобів, правоохоронці звертаються до громадян із проханням бути обережними та дотримуватись наступних правил безпеки:

1. Уникайте паркування машин у безлюдних, неосвітлених місцях. Надійніше залишати автомобіль на стоянках, які цілодобово охороняються. При наявності гаража, обов’язково потурбуйтеся про надійність замка.

2. У людних місцях залишайте автомобіль там, де він постійно перебуває під наглядом відеокамер. Не залишайте його відчиненим, навіть якщо вирішили вийти на декілька хвилин.

3. Завжди закривайте двері, вікна і капот. Ніколи не залишайте в транспортному засобі документи, адже у разі незаконного заволодіння автомобілем, їх можуть використати із злочинною метою.

4. Бажано встановити пристрій проти викрадення і подвійну ступінь захисту (сигналізація і протиугінний засіб).

5. Для максимального захисту автомобіля від угону можна використати комплексний підхід, який включає в себе страхування та застосування механічних засобів захисту (додаткові замки, спеціальна техніка, супутникова протиугінна система, сигналізації).

6. Проти злому автомобіля служить встановлений потайний вентиль, який повністю перекриває подачу палива з бензобаку.

Якщо ж викрадення транспортного засобу уникнути не вдалось, негайно повідомляйте за номером «102» або звертайтеся до територіального відділення поліції. 

По темі: 12 вересня о 16:30 до Дніпрорудненського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області із заявою про викрадення транспортного засобу звернулася мешканка Василівського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.