Служба 101 інформує

середа, 27 травня 2020 р.

КабМін прийняв перспективний план формування територій громад Запорізької області

27 травня КабМін на своєму засіданні прийняв перспективні плани формування територій громад трьох останніх областей – Запорізької, Львівської та Одеської.

Затверджені три останні перспективні плани областей, за виключенням окупованих територій. Мається на увазі АР Крим. Тимчасово окуповані території Донбасу потрапляють в план, - заявив Прем’єр-міністр.

За його словами, затвердження по всій території країни перспективних планів – це «двигун» змін для окремих громад та країни в цілому. «Перспективні плани – це основа майбутніх територіальних громад і вони відтепер будуть охоплювати 100% території. Ми втілюємо у життя принцип «сильна громада – успішна країна».


Завдяки виступу на засіданні Уряду народного депутата України Вадима Івченка в підтримку сільських територій Токмацького району та незрозумілої позиції присутнього на засіданні представника Запорізької ОДА В’ячеслава Дзятківського, заступника голови ОДАУряд взяв один день на технічне доопрацювання свого рішення. 


"Об’єднання сіл з містами цілком імовірно призведе до поступового зникнення перших, адже ці дві території мають різну щільність населення та різний розвиток інфраструктури" - наголосив заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Вадим Івченко, відстоюючи самостійність спроможних громад Запорізької та Одеської областей на засіданні Уряду.

"Наприклад, місто Токмак з населенням 35 тисяч і 20 сіл, які знаходяться поряд з ним на відстані до 20 кілометрів намагаються об’єднати в одну громаду. Це не правильно! Найбільш правильним рішенням було б зробити дві спроможні громади – Токмацьку (місто) та Новенську ОТГ (13 сільських рад). Обидві громади розвивалися б паралельно, і жодна з них не перетягувала повноваження та ресурси", – наголосив політик.

Вже відомо, що у Запорізькій області передбачено 67 спроможних територіальних громад…

Перейти до магазину

Оновлено: 10 червня КабМін опублікував Розпорядження прийняте  27 травня 2020 р. № 625-р "Про затвердження перспективного плану формування територій громад Запорізької області".

Відповідно до тексту документа в Переліку спроможних територіальних громад Запорізької області значаться:

Токмацька територіальна громада з адміністративним центром у м. Токмак у складі: Токмацька, Жовтнева, Новенська, Новопрокопівська, Остриківська, Очеретуватська територіальні громади.

Молочанська територіальна громада з адміністративним центром у м. Молочанськ у складі: Молочанська, Балківська, Виноградненська, Долинська, Кіровська, Новомиколаївська територіальні громади.

Коханівська (Токмацький район) і Таврійська (Токмацький район) територіальні громади ввійшли до складу Роздольської територіальної громади з адміністративним центром у с. Роздол Михайлівського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.