Служба 101 інформує

неділя, 23 лютого 2020 р.

Касаційний господарський суд Верховного Суду рішенням від 13 січня задовольнив позов НАБУ про визнання недійсним договору позики між ТОВ “Токмак Солар Енерджі” та ПП “Компанія “Пріма-Транс” через його фіктивність


Касаційний господарський суд Верховного Суду рішенням від 13 січня задовольнив позов НАБУ про визнання недійсним договору позики між ТОВ “Токмак Солар Енерджі” та ПП “Компанія “Пріма-Транс” через його фіктивність. Про це повідомляє НАБУ на своєму сайті.

Нагадаємо, ТОВ “Токмак Солар Енерджі” у липні 2012 році уклало з ПП “Компанія “Пріма-Транс” угоду позики щодо поставки обладнання для сонячної електростанції.
Протягом того ж року ТОВ “Токмак Солар Енерджі”, начебто, збудувало ІІІ-ій пусковий комплекс сонячної електростанції на території Новенської сільської ради Токмацького району і звернулося з клопотанням до НКРЕКП за призначення “зеленого тарифу” – спеціальним, дорожчим тарифом купівлі електроенергії з альтернативних джерел виробітку енергії. Для отримання такого тарифу питома вага робіт та послуг українського походження при будівництві станції мала бути не менше 15%, а станція мала бути введена у експлуатацію до 1 січня 2013 року. Вже після цієї дати відсоток українських робіт та послуг мав бути вдвічі більшим, а сам коефіцієнт тарифу – меншим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.