Служба 101 інформує

четвер, 30 грудня 2021 р.

Звіт депутата Запорізької обласної ради Віталія ПАСЄВІНА

Минув рік після виборів до місцевих рад, на яких ви довірили мені бути вашим депутатом Запорізької обласної ради. Звіт перед виборцями – це мій обов’язок як депутата і мій зв’язок з виборцями громади і нашого району.

Впродовж року я постійно підтримував зв’язок з жителями, було проведено багато зустрічей та бесід, брав участь у зборах мешканців будинків, бував у робочих поїздках. Отримав чимало звернень.

У обласній раді працюю в постійній комісії з питань бюджету, брав участь у всіх сесіях облради.

МЕДИЦИНА. В період пандемії актуальною є боротьба з коронавірусною інфекцією і особлива увага до потреб медичної галузі. Для опорних закладів на бюджетній комісії було розподілено медичне обладнання: 8 лікарень отримали цифрові рентгени вартістю 4,8 млн грн (серед яких КП «Токмацька БЛІЛ»), 5 лікарень отримали сучасні апарати ультразвукового дослідження вартістю 1,8 млн грн (в тому числі Токмацька). Виділено 30,6 млн грн для закупівлі кисневих концентраторів для всієї області.

За моєї ініціативи виділено 1,225 млн грн на придбання додаткового медичного обладнання для КП «Токмацька БЛІЛ»: наркозно-дихальний апарат в комплектації з випаровувачем, ліжко акушерське, діагностичний аудіометр, дефібрилятор-монітор, багатофункціональний монітор пацієнта.

Триває реконструкція приймального відділення Токмацької лікарні. В обласній раді добився виділення на реконструкцію додаткових коштів - 7 млн 380 тис. грн. Тривають масштабні роботи.

Також за моєю пропозицією виділено з облбюджету 500 тис. грн на ремонт даху кардіологічного корпусу, щоб зберегти будівлю.

ОСВІТА. На звернення закладів освіти з депутатського фонду виділено: 

ЗЗСО №6 м. Токмак - 40,3 тис. грн на придбання навчальних дошок;

ЗЗСО №5 м. Токмак - 40,6 тис. грн на придбання меблів;

ЗЗСО №12 м.Токмак – 49,8 тис. грн на заміну вікон;

Дитсадок «Барвінок» м. Токмак – 25 тис. грн на придбання сантехнічного обладнання, ремонту підлоги, придбання меблів, придбання обладнання для вуличного ігрового майданчика;

Дитсадок «Калинка» м. Токмак - 1,5 тис. грн для придбання електросушарки;

Молочанський ОЗЗСО - 25,82 тис. грн для придбання інтерактивного комплексу. 

КУЛЬТУРА. Колектив Токмацької дитячої музичної школи звернувся до мене з проханням заміни вікон, адже вони знаходяться в аварійному стані та загрожують безпеці учнів, пропускають холодне повітря і їх навіть неможливо відкрити. З депутатського фонду виділено 49,5 тис. грн для заміни вікон і дверей у музшколі.

БЛАГОУСТРІЙ. На звернення жителів ОСББ щодо надання фінансової допомоги з депутатського фонду виділено 60 тис. грн для ОСББ «Молодість-43» та ОСББ «Фортеця 46» на капітальний ремонт мощення. 

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО. Підтримав подання Токмацької міської ради щодо виділення з обласного бюджету 3 млн грн на придбання матеріалів (труби та з’єднувальні елементи - 1,564 млн грн) та придбання екскаватора-навантажувача для здійснення робіт по укладанню водопровідних матеріалів (1,435 млн грн) для Токмацької громади. Також виділено 1,5 млн грн на заходи з переведення шкільних котелень на електроопалення у селах Нове, Остриківка, Новопрокопівка.

Ініціював рішення щодо виділення коштів на придбання сміттєвоза для Молочанської громади (1,467млн грн). Також за моєю ініціативою виділено з обласного фонду охорони навколишнього середовища 945 тис. грн для допомоги у завершенні будівництва колектору м. Молочанськ.

З депутатського фонду виділив 127 тис. грн для придбання обладнання для ремонту свердловини в м.Молочанськ та 30 тис. грн для придбання косарки для КП «Венеція» для робіт з благоустрою території.

СПОРТ. На звернення ДЮСШ, борцівського клубу і батьків юних спортсменів за моєї підтримки виділено 100 тис. грн. по Програмі розвитку фізичної культури та спорту на закупівлю борцівського килиму для ДЮСШ «Дизеліст» Токмацької міської ради.

ДОПОМОГА ГРОМАДЯНАМ. Дуже часто до мене звертаються люди, яким потрібна матеріальна допомога на лікування, оперативне втручання, придбання вартісних ліків, додаткове медичне обстеження тощо. Доходи у населення невисокі, особливо коштів не вистачає пенсіонерам та людям з інвалідністю, а лікування стає дорожчим. Протягом 2021 року 104 людей отримали адресну грошову допомогу з загального фонду на надання матеріальної допомоги на суму 300 тис. грн.

За рік депутатської роботи зроблено чимало. Впевнений, разом нам вдасться реалізувати більше проєктів для наших громад. 

З повагою, Віталій ПАСЄВІН.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.