Служба 101 інформує

середу, 3 лютого 2021 р.

Офіційно про події в Енергодарі

На енергоблоці № 1 Запорізької ТЕС і № 9 Курахівської ТЕС - аварійне відключення.

Енергетики оперативно приступили до ремонту.

Сьогодні відбулося аварійне відключення енергоблоку № 1 Запорізької ТЕС і № 9 Курахівської ТЕС через пошкодження поверхні нагріву котлоагрегату. Енергетики оперативно приступили до усунення технологічного порушення. Після ремонту енергоблоки будуть готові до роботи в енергосистемі.

Таке технологічне порушення - нерідке явище для будь-якої теплової генерації, особливо в період високого навантаження.

Для того щоб збалансувати систему ДТЕК достроково виведений з ремонту енергоблок № 10 Криворізької ТЕС. Крім того оперативно були включені в мережу енергоблоки № 9 і 12 Бурштинської ТЕС і № 7 Добротвірської ТЕС, хоча їх робота не була передбачена графіком навантаження. ВІДЕО ПОДІЇ

Коментар Дмитра Орлова - міського голови Енергодара:

Попередня інформація щодо електропостачання.

Сьогодні, близько 19.27 весь Енергодар, а також сусідні населені пункти, зокрема і  місто Дніпрорудне залишились без електропостачання. За попередньою інформацією, до цього призвела аварія на ЗаТЕС ДТЕК.  Всі блоки теплової станції раптово сіли на «нуль». 

Що саме стало причиною аварії, на даний час ЗаТЕС офіційної інформації все ще не надала. Та за півгодини електропостачання в місті почало частково поновлюватися.  Медико-санітарна частина працює в штатному режимі, пацієнти забезпечені всім необхідним. В штатному режимі працює і Запорізька АЕС - про це повідомив начальник зміни АЕС.

Як тільки отримаю повну інформацію про причини аварії на тепловій станції, одразу ж повідомлю...

Оновлено: Дмитро Орлов, міський голова Енергодара:

Шановні мешканці Енергодара.

Розумію, який резонанс викликало відключення електропостачання в  місті.

В першу чергу хочу запевнити: приводів для паніки немає! Жодних евакуацій, про які вже пишуть нісенітниці в соціальних мережах! 

Так, сталася аварія, в наслідок чого місто лишилося без світла. Як повідомила нам ЗаТЕС ДТЕК, в 19.30 відключився трансформатор АТ-2 з групою АТ-1,2 дифзахистом. «Вибило» блок №2, потім блок №3 - від втрати власних потреб.  Причина відключення блока №4 ще з’ясовується. В цілому ж причини аварії на ЗаТЕС – це привід для серйозного розслідування й аналізу фахових інстанцій. Але ситуація вже повністю стабілізована та під контролем!

Ще раз підкреслюю: Запорізька АЕС працює як і працювала, жодних позаштатних ситуацій! Тому прошу не породжувати чуток!

Щодо ситуації в місті. В наслідок аварії без електропостачання залишилися одразу всі підстанції. Підстанції «Луч» та «Водозабір» поновили роботу за півгодини. Підстанцію «Райдуга» запустили пізніше. Для цього довелося робити аварійне перепідключення підстанції. Зараз майже 100  відсотків житлового фонду – зі світлом.  Відновлено електропостачання на очисних спорудах, ведеться  відновлення водопостачання. Роботи тривають.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух прокоментував надзвичайну ситуацію, що сталась на Запорізькій тепловій електростанції. Через аварію без електрики лишилися м. Енергодар, м. Дніпрорудне та прилеглі населені пункти.

«У м. Енергодар сталося відключення електрики. Одна з підстанцій вийшла з ладу. Внаслідок чого відімкнулося всі три блоки теплової станції, яка забезпечує електрикою місто.

У зв’язку з даними обставинами було забезпечене підключення резервного електропостачання з атомної електростанції. Тому підстанції «Луч» та «Водозабір» поновили роботу за півгодини, а підстанція «Райдуга» дещо пізніше.

Під час аварійного відключення ніхто не постраждав. Влада вжила усіх необхідних заходів для подолання цієї кризової ситуації.

Енергодар уже зі світлом. Тривають роботи із підключення сусідніх населених пунктів. Дякую місцевій владі, енергетикам, рятувальникам та лікарям, які спрацювали злагоджено і тримали руку на пульсі.

Під час тимчасового відключення електрики ситуація в лікарнях Енергодару залишалася стабільною. Медперсонал знав що робити у випадку відключення електропостачання, резервні електрогенератори були готові до роботи.

Енергодар спить спокійно з водою, каналізацією і світлом», - наголосив Олександр Старух.

4 лютого о 03.47 Запорізька ТЕС відновила свою роботу в енергосистемі України, після відключення через замикання на підстанції «Луч» Запоріжжяобленерго.

Після усунення причин аварії на підстанції, енергетикам Запорізької ТЕС вдалося оперативно усунути наслідки аварійного відключення ТЕС і включити в мережу енергоблок №4 і №1. Енергетики готуються до запуску енергоблоку №3 найближчим часом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.